Не празникът, очакването е магията на живота

Не празникът, очакването е магията на живота
Снимка: ThinkStock

Аромат на нежност.

И на топлина.

На корички от портокал и нотка канела.

На обич. Приказна вълшебност.

И тиха споделеност. Сгушени мигове щастие.

Пазени. Докоснати. Потрепващи и нежни.

На вратата хлопа онова усещане – за обич и уют. За прегърнати мигове и стоплящи въздишки. За приказни думи. И две сърца. Пулсиращи в безкрая.

За всички мигове, които предстоят, които ще бъдат изживени, ще оставят отпечатък в сърцата ни и ще ни подарят магичност. Защото щастието не се търси, нито се пожелава.

Не се описва и не се разказва. То се намира. То се усеща. То е във всички мигове живеене и във всички пърхащи потрепвания от любов. То е в радостта от споделеното усещане, което очаква да ни усмихне.

Намира ни в уюта на всички блестящи случвания и тихо ни прегръща. Тогава поглеждаме през прозореца и улавяме всеки акорд на душите си , обгърнат в парченце тишина.

В усмивка. В топлина. В тиха улица. Безкрайни стъпки. И малки чудеса. Дъхът по прозореца рисува красота. Подарява ни ефирност. Всичко става вълшебно и тайнствено...

Точно тогава усещаме. И знаем. Коледа започва от момента, в който усетим нейното вълшебство и ухание. Нейната обич и споделеност. Защото духът на празниците е в една дума, която се чете в очите на семейства ни – обич.

В тихото припомняне, че сме хора. И умеем да сътворяме чудеса. Изборът е личен. Изборът се крие там – в сърцата ни. И сме щастливи може би, защото не празникът – очакването всъщност е цялата магия на живота.

За светла вяра. И една мечта – да бъдем по-добри и по-човечни.

Автор: Лора Бачийска

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти