Най-хубавите традиционни коледни подаръци

Най-хубавите традиционни коледни подаръци
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Ако четете тази статия със светещата в главата лампичка, че никакви подаръци не сте купили, а до Коледа остават 6 дни, знайте, че не сте сами.

Много хора, включително пишещия тези редове, изчакват последния момент за купуване на подаръци, с надеждата, че ще получат просветление от Коледния дух, който ще им подскаже идеалния подарък за всеки член на семейството, съседите и някои случайни минувачи.

Това, разбира се, не става и на 23 декември не ви остава нищо друго, освен да прибегнете до традиционните коледни подаръци.

Те, сами по себе си, са много хубави и симпатични, именно защото са традиционни.

А и кога иначе ще имате накуп толкова много чифтове нови чорапи. В крайна сметка в Новата година не можете да влезете със стари чорапи, нали?

И така, представяме ви кратък списък на традиционните подаръци, които уж всички „презират“, но никой няма против да получава, защото те въплъщават в себе си коледния дух – също както украсяването на елхата, баницата с късмети и аромата на мандарини.

🎁 Календар за следващата година – ако е за бабите, нека да е със снимка на внуците. Това ги радва изключително много. 

🎁 Бутилка хубав алкохол и шоколад – празниците са, за да си угаждаме. Ако превърнете бутилката в еленче или елхичка, а шоколада – в шейничка, ефектът ще е поразителен.

🎁 Чорапи – коледни, пухкави, дебелички, със забавни шарки, с класическа шарка, чорапите са класика в списъка с коледни подаръци.

🎁 Ръчно приготвен сапун – от една страна е класическа козметика, от която всички имат нужда. От друга страна е полезно за кожата, защото съдържа по-малко вредни съставки.

От трета страна пък (брей, че многостранен подарък), ако го купите от производителя, ще сте направили едно добро коледно дело – ще сте подпомогнали семейния бизнес на българско семейство.

Просто се огледайте за коледни базари за ръчно произведени продукти, има ги във всеки голям град.

🎁 Чаши за кафе – никога не са достатъчно в една къща. Омръзват, чупят се, превръщат се в моливници или чаши за четките за зъби.

Можете да избирате между такива с коледна украса, ще се ползват само в празничния месец декември, или пък такива със забавен надпис. Чашите за кафе винаги напомнят за подарилият ги.

🎁 Книга – книгите не са традиционен, те са идеален подарък. За всеки повод, за всяка възраст, няма нищо по-хубаво, по-лично, по-мотивиращо и по-хубаво от това да получиш книга.

А и са лесни за опаковане.

Още за Коледа, подаръците и всичко останало: 

Подаръци за лоши момичета

Подаръци за добри момичета

Подарък според зодията

17 начина да опаковате подаръци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти