Коледна приказка

В дома на семейство Йовчеви
Снимка: Личен архив/Семейство Йовчеви

Здравейте от нашето семейство.

Аз и съпругът ми сме нещо като коледомани... нетърпението за празника ни хваща още от първия ден на ноември, а още от септември ни обзема коледната треска.

Но не си представяйте стотици елхи и хиляди светещи лампички, не.. smiley 

Просто толкова много обичаме това време на годината, всички тези лампички, семейството се събира от близко и далече, подаръци и вкусна храна, почивката и уюта, които носи празника, че бихме държали украсата цяла година.

Тази година обаче закъсняхме с украсяването, тъй като сме с един член на семейството повече. И така вече от две седмици браним украсата със зъби и нокти от малкия ни бандит.

Винаги съм мечтала за украса като от филмите, с които всяка година ни запълват дните по време на Коледа. Украса като от „Сам в къщи" или „Ваканцията“. 

Огромна, отрупана с играчки елха, лампички, сняг, много, много сняг. За жалост, сняг последните години така и няма по Коледа, а веранда, за да я отрупам с лампички, нямаме, та поне успяхме до някъде да изпълним първото желание – елхата.

Вече втора година украсяваме елхата ни (изкуствена, но пък висока 210 см.) близо месец преди Коледа. Традицията ни е винаги да украсяваме с едни и същи играчки, но задължително добавяме по една нова всяка година.

Украсяваме само общото помещение – хола и антрето. Тази година към украсата добавихме и ръчно правени от мен коледни бутилки, бурканчета, картички и рамки за снимки. Запасили сме се и с купища формички за сладки и скоро ще се захващаме за работа.

С чаша кафе в ръка ви пожелаваме весели празници smiley

Весели празници от Росица, Атанас и малкия Виктор!

Вижте тяхната изумителна коледна украса в галерията ни ТУК!

Прочетете още:

Когато на гости дойде коледната муза

В името на коледните курабийки

Коледа се случва постепенно

Еко Коледа, безопасна за деца

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти