Грим тенденции за есенно-зимния сезон

Този сезон колекцията на Dior събира блясък на скъпоценен камък и наситеността на метала в игра на светлини и сенки
Снимка: Dior

Кристина Гочева

Пореден сезон топ визажисти на водещи марки в макиажа концентрират внимание върху очарованието на женското лице, за да очертаят актуален контур на красотата за студения сезон.

Пътуването на творческото въображение става по-смело и отива все по-далеч. Творческият директор грим на Dior - Тиен, го оприличава на "пътешествие от Земята до Луната", а цветовите  хармонии, които създава за тази колекция отразяват мистериозните цветове на галактиката.

В галактиката на Dior блести 5 Couleurs Mystic Metallics – талисманът на колекцията, побрал пет цвята сенки за очи в палитра със звездна текстура, металик нюанси и отражения, даряващи на очите магнетично излъчване.

Светлините на града хвърлят своите метални отблясъци и в колекцията на Chanel Superstition. Върху лицето на есента и зимата очите пазят тайна, изваянa с магнетични сенки, очертанa с наситено черно и искрящa с бронзови отражения.

Колекцията за есента и зимата на Yves Saint Laurent - Еlectric Chic, намира отправна точка в емблематични за градския пейзаж елементи - тъмен асфалт, кафяви тухли, сива стомана, неон и графит.

Цветовете от новата колекция на Shiseidо са толкова сладки, свежи и ярки, че придават на лицето сияйно излъчване. Поставянето на акцент върху грима на есента се построява върху изграждането на контрапункти между очите и устните. Интензивен цвят на устните, обуславя спокоен поглед, а активните очи хармонират с устни, решени в неутрален цвят. 

Sisley интерпретират вдъхновението за студения сезон в колекцията City Muse. "Музата на града" през есента и зимата има по-светъл тен, летния целунат от слънцето вид е поизбледнял и е оставил прозрачна, сияйна и розовееща кожа. Цветният акцент сега е поставен върху очите и особено върху устните.

В Graphic Expressions Clarins акцентират върху драматичността на очите със звездата на колекцията – спиралата Be Long Mascara. Нейната революционна четка и формула, обогатена със съставка, която стимулира растежа на миглите, я превръщат в задължителна стъпка от макиажа на сезона.

Tворческият директор на Estee Lauder Том Пешу, инспириран от модерната архитектура, също издига на пиедестал хладната прелъстителна сила на метала в колекцията Тhe Metallics.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти