5 добри дела, които можеш да направиш преди Коледа

дете коледа
Снимка: Thinkstock

Доброволчеството е нещо, за което е хубаво да се сещаме през цялата година, а не само около празниците. Всички знаем колко е хубаво, когато получаваме подаръци, но още по-хубаво е, когато самите ние даваме нещо от себе си и виждаме радостта в очите на човека срещу нас.

Ако се чудите как можете да помогнете на непознат и така да осмислите своя собствен живот и да почувствате, че сте сторили нещо хубаво за някого, то тази седмица ви предлагаме цели три възможности да го направите, а виновниците за това са хората от доброволческата платформа TimeHeroes.

Хората там са герои, които помагат и на нас да се превърнем в такива, предоставяйки ни каузи, които да подкрепим, добро, което да направим и инициативи, за които да дарим средства или пък време.

Изпрати коледен подарък на дете от бедно семейство в село Розино

За поредна година фондация "Заедно напред, Розино" иска да зарадва с коледни подаръци децата от най-бедните семейства в селото, които живеят в лишения и няма да намерят пакетче под елхата, защото родителите им са затруднени да осигурят дори най-необходимото. А Коледа трябва да е щастлива за всички деца.

С подкрепата на две големи организации са осигурени подаръци за малките деца. Мисията сега е да се напълни чувала и за останалите възрастови групи.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда

За пета поредна година група приятели от Кюстендил организират инициативата "Бъди човек - Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда", за да направят празника по-светъл, по-топъл и по-добър за най-бедните възрастни хора от околните села и града.

Кампанията започва с набиране на хранителни продукти от първа необходимост - виж  с какво можеш да се включиш до 12 декември.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Зарадвай с коледен подарък дете в неравностойно положение във Варна

Сдружение "Милосърдие за теб" във Варна работи за приобщаването на деца от ромската общност в образователната система и в обществото като цяло. Вече няколко години социалният им център в кв. "Вл. Варненчик" събира много будни и любознателни деца, които искат да се учат и развиват, въпреки трудностите. Повечето от тях живеят в крайно бедни семейства и рядко получават подарък за какъвто и да било празник. Помогни тази Коледа всички деца, които посещават занятията, а също и по-малките им братчета и сестричета, да получат своето пакетче радост за празника.

Търсят се общо 45 коледни изненади!

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Снимка: netinfo

Стани таен Дядо Коледа за коте или куче без дом

Доброволците от Animal Hope Varna се грижат за 140 спасени от улицата четирикраки приятелчета - 33 кучета и над 100 котета. Почти половината от животните в момента са в приемни домове или на лечение в клиники, а останалите са настанени в малкия им котешки приют.

Всички тези бездомничета все още чакат своите хора и повечето няма да посрещнат Коледа в нов дом и семейство. Но пък могат да получат персонален - и много необходим - подарък от теб в дарителската кампания "Стани таен Дядо Коледа".

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Подари коледни играчки и украшения за инициативата "Ангелска елха"

За четвърта поредна година децата и доброволците към сдружение "Василица" ще украсят коледни елхи в междублокови пространства в различни квартали на Варна, а също и в социални институции и училища. С инициативата си "Ангелска елха" те искат донесат усмивки, красота и празнично настроение на всички и да върнат на хората вярата в истинския дух на Коледа.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти