Всички печем храната във фурната по грешен начин - ето кой е правилният

фурна печене храна
Снимка: iStock

Ястията, приготвени на фурна, са не само много вкусни, но и много полезни. За разлика от пържените или панираните, приготвените на фурна ястия съдържат много по-малко мазнини и на практика могат да бъдат приготвени както за обяд и вечеря, така и за закуска.

Печенето във фурна освен това е и много лесно, защото не е нужно да стоим на крак пред печката, докато чакаме ястието да стане готово. Освен това по този начин се избягва и омирисването на къщата на манджи.

фурна печене храна
Снимка: iStock

Но и печенето на храна във фурна има свои тънкости, за които често не се замисляме или не знаем. Някои трикове пък уж знаем, но често забравяме да прилагаме, улисани в забързаното ежедневие. Най-често забравяме да местим решетката на фурната на различните нива, когато печем различни ястия. А това е ключово за сполучливото изпичане на ястията ни!

Оказва се, че печем доста от нещата по грешен начин. Ето къде трябва да печете различните храни във фурната и какво е добре обаче да знаете, когато искате да приготвите вкусно ястие, изпечено на фурна.

Всички печем грешно във фурната - ето как е правилно

 

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти