Как да спрем с грешните козметични действия

Не проигравайте добрата си визия
Снимка: Getty/Guliver

Докато свят светува по-голямата част от женската половина на човечеството ще се стреми да изглежда все по-добре с целия набор от средства и процедури, които майката природа и козметичната индустрия предлагат.

Колко ли от разкрасителните похвати правим по инерция, без да се замисляме, че сме поели по грешния път на тяхното прилагане. Но нека сме ви от полза, за да поемете в правилната посока към по-добрата ви визуална поддръжка.

* Повечето жени поставят балсама за коса по продължението на цeлия косъм. Всъщност обаче косата близо до скалпа е по-млада и здрава, а тази в краищата по-често е увредена. Затова спестете третирането с балсам в корените, за да не изглеждат мазни и нанесете от продукта, започвайки от косата, която е на нивото на ушите и стигнете до краищата й.

* Честа грешка при дамите е поставянето на основа и фон дьо тен преди напълно да е изсъхнал хидратиращият лосион (крем). По този начин пластът грим става на петна, така че изчакайте минимум една минута, за да може лосионът да попие качествено в кожата и след това разнесете основата и фон дьо тена.

* Никога не забравяйте да сложите крем освен на лицето и на шията, където кожата е по-тънка и отпечатъците на времето идват най-рано, особено ако я пренебрегваме откъм грижливо отношение. По-големият процент кремове за лице са подходящи и за областта на врата, но ако в тях се съдържат алфа-хидрокси киселини и ретинол, тествайте продукта върху кожата и чак тогава го използвайте за шията.

* Хидратиращите лосиони и кремове не са подходящи за облекчаване на подутите и подпухнали очи, тъй като задържат водата в кожата. Ако тази лицева зона не е възпалена и раздразнена, сложете студен компрес или торбичка с лед за 10-15 минути, а другият вариант е да поставите околоочен гел или крем, съдържащ кофеин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти