Да се погрижим за добрия вид на нашата шия

Изпъни врата
Снимка: netinfo

Като се замислим колко грижи полагаме за лицето си, но дали доста честичко не пропускаме да отделим необходимото внимание и за кожата на врата. Точно в тази зона годините се отпечатват най-видимо, затова ви предлагаме няколко здравословни маски, които да си приготвите в домашни условия, за да се радвате колкото се може по-дълго на младежкия си чар и визия.

Маска с тиква
Смесете пет супени лъжици пюре от тиква, една супена лъжица зехтин и една чаена лъжичка ленено олио. Разбъркайте добре съставките и добавете една супена лъжица кисело мляко. С леки потупвания нанесете маската върху шията. Излишъка отнемете с влажна кърпа. След 20 минути измийте и сложете хидратиращ крем.

Маска с брашно
Разбъркайте три супени лъжици оризово брашно с две супени лъжици мляко до получаване на гладка смес. Почистете кожата на врата с тоалетно мляко и с леки масажни движения втрийте затоплено на водна баня сусамово масло. Върху него намажете на дебел пласт маската и я оставете за 20 минути. Сусамовото масло загрява кожата и полезните съставки проникват в дълбочина.

Маска с авокадо
Разбийте с миксер половин почистено авокадо и един жълтък. Нанесете сместа на шията за 20 минути. Измийте с топла вода, подсушете с кърпа и се изплакнете със студена. Маската озарява кожата и я прави мека и гладка. Авокадото е богато на ненаситени мазнини и е ценна съставка за подхранващи маски.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти