Как да си направим бисквитено масло

Как да си направим бисквитено масло
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Понеделник не е най-веселият от работните дни, особено когато навън е толкова заснежено, че едва се добираш до работното си място.

Зачудихме се кой е най-добрият начин да разведрим настроението си... и тъй като не можем вместо на работа да идем на пазар за обувки и бельо, а и януарската заплата се топи за разлика от снега навън, решихме да се спрем на сладкото.

Нищо по-приятно от нещо вкусно за закуска в компанията на чаша кафе или чай.

Ще ви предложим лесна техника за направата на „бисквитено масло“.

Имате нужда от десетина или повече, зависи какво количество целите, сладки бисквити без кувертюр, две лъжици кафява захар и 1/4 сметана за готвене (по-гъста по възможност).

Бисквитите се начупват и напукват до превръщането им в трохи. След това към тях се прибавя захарта и отново се размесват. Към тях се прибавя постепенно сметаната, като се бърка непрестанно. 

Целта е сместа да стане като гъст крем, така че ако прецените, че е прекалено сухо, добавете още сметана, а за да го втърдите – още бисквити.

Готовата смес се съхранява на стайна температура в бурканче и се консумира с удоволствие и мярка (за да не търсите след това статии за отслабване smiley)

Прочетете още:

Тирамису в чашка

Как да си направим бърз и вкусен течен шоколад

Как да си направим плодови близалки

Как да забъркаме вкусна разядка

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти