Как да пригодим визията си за летните месеци

Мога да сияя и без прекалено много усилия
Снимка: Thinkstock

Всеки знае, че със смяната на сезоните грижата за външността също трябва да промени курса си на поведение, а ето и няколко лесни и ефективни стъпки по пътя към по-виталната ни визия през горещите месеци.

Косата
През лятото е необходимо да я поддържаме в максимално естествен вид. Чупливият и онзи леко небрежен морски обем могат да се постигнат с шампоан и балсам за къдрава коса. За финални акорди в прическата използвайте пяна на водна основа, с която ще фиксирате за по-дълго леките вълни в косата.

Винаги когато имате време, оставете косата си да изсъхне по естествен начин, за да намалите допълнителното изсушаване на косъма, причинено от сешоара и ултравиолетовите лъчи. Спрейовете за коса с UV фактор пък са чудесен вариант за подхранване и хидратиране.

Лицето
Щом температурите навън се покачат, трябва да използваме продукти за лице на водна основа, тъй като предотвратяват излишното омазняване, което почти винаги съпътства кожата през юни, юли и август.

По отношение на грима - водоустойчивите фон дьо тен, сенки за очи и спирала са за предпочитане, за да избегнете инцидентите с разтичането на макияжа.

Ако кожата ви е мазна, нанесете матиращ дневен крем и след това поставете фон дьо тен със слънцезащитен филтър. С тази комбинация ще намалите неприятния лъщящ ефект върху вашето лице.

Като цяло странете от тежките и прекалено наситени цветове при избора на грим за лятната ви визия и се придържайте към по-натуралните, млечни и прасковени нюанси.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти