Как да подобрим социалните си контакти

Как да подобрим социалните си контакти
Снимка: netinfo

Проучване, публикувано във вестник "Дъ Ню Йорк Таймс" ("The New York Times"), изтъква няколко причини защо четенето на фантастични романи може да подобри уменията ни да общуваме с околните.

Данните от изследването показват, че мозъкът реагира положително на всяка завладяваща история с наситен сюжет и богатство на езика.

Този нагласа от написаните разкази ни влияе по подобен начин и в реалния живот, коментират експертите.

Така например, ако четем за приятен аромат или емоция, мозъкът веднага отвръща на тези ведри сюжети и в действителността, подобрявайки нашето настроение и желание да общуваме по-лесно.

Научните наблюдения разкриват, че мозъчните центрове не различават дали преживяването се случва в реално време или е подвластно на увлекателните сюжети, в които попадаме чрез любимото четиво.

Не случайно много от нас се натъжават и отронват по някоя и друга сълза, ако даден персонаж от книгата почине или се случи поредният драматичен обрат.

Социалният експеримент заключва, че мъжете и жените, които редовно четат фантастика определено са по-съпричастни и обществено активни личности, което им помага в комуникацията с останалите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти