Как да подготвим кора от лайм за ползване

Как да подготвим кора от лайм за ползване
Снимка: Thinkstock

Лаймът е малък цитрусов плод, приличащ на лимон. Има зеленикава кора и сочно, бледозелено месо.

Характерният вкус на цитруса е кисел и трапчив. Когато го избирате, трябва да търсите плодове с ярък цвят и гладка кора, тежки за размера си. Избягвайте тези с набръчкана кора. 

Лаймът бързо се разваля, така че не купувайте големи количества предварително.

Съхранява се при стайна температура до една седмица, в хладилник до 2 седмици. За да получите максимално количество сок, извадете предварително от хладилника и оставете докато достигнат стайната температура. 

Кората на лайма също се използва в кухнята, тъй като е силно ароматна и подсилва вкуса на редица ястия. С помощта на E-kulinari.com ще ви покажем как можете да я подготвите за употреба.

Когато белите кората, внимавайте да не засягате бялата част. Кората на лайма, както и на другите цитрусови плодове, може да бъде нарязана на широки или тънки ивици или настъргана.

По-долу са показани някои от най-разпространените методи, използвани за това.

Измийте много добре лайма и подсушете преди да започнете.

Ако все пак се свалили кората с части от бялата ципа, използвайте малък остър нож, за да я изстържете.

Чрез настъргване се получават фини частици от цитрусова кора.

За сваляне на кората, може да се използва и специален уред (както е показано в последната снимка).

С него се получават фини ивички, които могат да се използват така или допълнително да се накълцат на ситно с нож.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти