Как да остаряваме бавно, неусетно почти

Расте, но не старее
Снимка: Getty/Guliver

Малко картини в този живот са по-комични (ама не по готиния начин) от неточно подбрания грим спрямо възрастта. Така че и вие не бъдете от групата, която превръща макияжа от ефектен завършек на визията в шарж, а помислете дали не бъркате някъде в подточките от долния конспект.


Точка 1
Жените след 40 години не бива да се подлъгват с тежкия и кремообразен фон дьо тен, защото покрива прекалено грубо кожата и заличава фините линии на лицевия силует. По-надеждно е да се придържате към течния му събрат или този с леко блестящи частици, защото и двата варианта действат най-успешно при по-зрялата кожа, често "радваща" се на пигментни петна и кръгове под очите. Следете какво пише на опаковката и задължително търсете продукт със слънцезащитен фактор и хидратиращо действие. Ако става въпрос за коректор - този на силиконова основа няма равен, тъй като приглажда бръчките по най-оптималния начин. Използването на база (основа) преди фон дьо тена също ще заглади досадните бръчици.

Точка 2
Опушеният грим не е за всеки и още по-малко за онези, прехвърлили 40-те. Същият само ще прихлупи клепача, чиято еластичност и без това намалява с възрастта заради отслабването на колагеновите връзки в кожните клетки. Като цяло избягвайте по-тъмните нюанси на сенките за очи за сметка на бежовите и прасковените цветове.

Точка 3
"Черното винаги ще остане класика", бе казал Ив Сен Лоран. Същото може да се каже и при червилата в червената гама, които дори и след преминаване на 40-годишния праг са чудесен компаньон за устните на една дама. Матираните им разновидности често състаряват лицето, така че по-блестящите текстури ще ви подмладят като първата пролет, която най-накрая се престраши да изгони така удобно настанилата се и мразовита зима по нашите географски ширини.

Точка 4
Лаковете за нокти с брокатени частици може и да подхождат за аутфита на някое момиче между 13 и 18, но за една по-улегнала жена на 40 г. този цветови подбор е повече от неуместен. В случая по-бледите и розови оттенъци на лака са добро решение за вашите ръце.

А вие как поддържате младежкия си вид?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти