Новите тенденции в грима от най-знаковите топ гримьори Част I

Ланком предлага ретро визия за тази есен
Снимка: Barwerd Van Der Plas for Lancome 2011

Кристина Гочева

Замисляли ли сте се какво послание носи един интимен жест като гримирането? Как този малък детайл, може да каже толкова много за класата на жената, за стила й или за липсата на такъв. Въпреки, че по нашите географски ширини безспорен тренд са вафлите в косите и нечовешките арт търсения на кварталната козметичка по отношение на маникюра, предстоящата есен е добър пoвод да обновите не само гардероба, но и грима си.

Сезонната цикличност в модата всяка година се допълва и от грим колекции, които нямат за цел да ви превърнат в нейни жертви, а просто да дадат нов прочит на личното ви усещане за стил. Сигурността в самите вас е това, което подчертава като молив за очи контурите на личната ви персоналност. Модерен в никакъв случай не значи стилен, защото стила отразява вътрешното състояние, съотнесено към модерното към днешна дата. Стилът се формира от културата ни и от това колко сме информирани към момента за новите тенденции.

Този сезон се оформиха няколко доста осезателни теми в модата. Ярките, изпепеляващи нюанси от червено, през оранжево до жълто. Новата интерпретация на 70-те, развита в бохемска линия и тази на изискан, но премерен блясък. Другата тема събужда въображаемата представа за Ориента, което съвсем не означава, че трябва да излезете на улицата, гримирани и облечени като гейши. Не можем да не споменем и осезателното присъствието на смокинга за жени, който е постоянно увлечение за много дизайнери от 1966 г. до днес и върви в задължителна комбинация с устни в ярък матов червен цвят като Rouge Allure Velvet на Шанел или червилата от новата червена линия Le French Touch Absolu на Ланком (Lancome).

Ако подлагате под съмнение хармоничната връзка между мода и макияж, ето ви доказателствата - такива, каквито ги виждат творческите директори на знаковите имена в бранша.

Тиен работи върху есенната колекция на Dior Blue Tie. Отправната му точка е среднощното синьо - иконичен цвят за модна къща Dior. Самото име "Синя вратовръзка" ни води към арсенала на модата и към класата на синия смокинг Dior. Цветовете са сини, сиво-сини и сребърни, а вариациите в матови и блестящи текстури сякаш отразяват материята му. Неизменното присъствие на мотива олицетворяващ марката - шарки "канаж", превръща палитрата, скрила квартет сенки и блясък за устни в телесен цвят в практичен и стилен аксесоар.

Арон Де Мей намира вдъхновението за есенно-зимната колекция на Ланком (Lancоme) на адрес "Фобур Сен Оноре" 29 - историческия дом на Ланком още от годината на неговото създаване през 1935г. Духът на Париж е уловен от руж с очарование на ретро пощенска картичка от края на 40-те в нежно розово, деликатно поръсен със златисти частици. Сърцето на колекцията е наситеното червено противопоставено на кафяво, сиво и черно. Червените устни са контрапункт на очите, а очната линия е неизменен спътник в пътуването във времето назад към 40-те. Рекламната визия е заснета от Марио Тестино. Лица на колекцията са супер модела Дария Вербови и внучката на прочутия италиански режисьор Роберто Роселини и дъщеря на Изабела Роселини - Елетра Уайдман.

Какво ни предлагат Шанел (Chanel), Живанши (Givenchy)и Ив Сен Лоран (Yves Saint Laurent), четете в Част II на новите тенденции в грима от топ гримьорите в света.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти