Как да намалим болката

Болезнен живот
Снимка: Thinkstock

Понякога неподозирани и подценявани всекидневни дейности могат трайно да облекчат чувството на болка в нашия организъм.

Ето и няколко начина как това да се случи, цитирани от канадския сайт "Chatelaine.com".

* Казват, че болката при движение се лекува с повече физическа активност. Проучване, проведено във Великобритания, върху повече от 300 души показва, че само три месеца занимания с йога редуцират схващанията и болките в гърба.

* Древната китайска система от медитационни движения тай-чи се оказва надеждно средство за потискане на стреса, умората и понижаване на мускулните спазми и костните и ставни проблеми при остеопороза.

* Изследователи от Чикаго са установили, че 48% от хората, правещи редовно въртящи се и разтягащи движения в областта на шията, намаляват болката във врата със 75% в сравнение с медикаментозното лечение, редуциращо я с едва 33%.

* Норвежки медици споделят своите наблюдения как мъжете и жените с хронични болки в зоната на врата и раменете облекчават това свое състояние чрез консумацията на кафе. Учените коментират, че този факт се дължи на кофеина, блокиращ веществото аденозин, синтезирано в мозъка, което е свързано с процесите на болка.

* Чаят от джинджифил облекчава мускулното напрежение, стомашните язви, простудните инфекции, главоболието, болезнената менструация и др.

* Британски специалисти са на мнение, че 10 минути дневно, прекарани в занимания с видеоигри с вражески битки, редуцират напрежението и стреса. Същият ефект се постига и при слушане на любимата ни музика.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти