Когато кофеинът ни идва в повече

Когато кофеинът ни идва в повече
Снимка: netinfo

Много хора не могат да си представят началото на деня без чаша кафе. Понякога се случва, обаче, да се прекали с кофеина и в един момент да се окажете пристрастени към кафето.

Ако имате проблеми като главоболие, безсъние, ставате лесно раздразними или изпитвате чувство на тревога, значи трябва да намалите дневната доза кофеин, която сте свикнали да приемате.

Ето няколко съвета как да се откажете или поне да намалите кафето, ако преценявате, че то ви идва в повече.

За повечето хора пиенето на кафе се е превърнало в навик – сутрин преди работа и следобед с нещо сладичко. Може да се постараете просто да промените навиците си. Това няма да се случи за една вечер и ще е нужна известна доза постоянство и упорство, но няма нищо лошо да опитате.

Може просто да смените кафето с чай или сок от плодове. Важно е новата напитка, с която сте решили да заместите кафето, да е без кофеин.

Много често след като сте били пристрастени към кофеина и се опитате да го спрете, може да страдате от пулсиращо главоболие. Използвайте болкоуспокояващи, ако болката е особено нетърпима и дразнеща.

Избягвайте, обаче, аспирин и ибупрофен, тъй като те могат да влошат киселинния рефлукс (което представлява връщането на стомашните киселини в хранопровода ), да раздразнят стомаха ви и да предоставят предпоставка за развитието на язва.

Не забравяйте да пиете много вода! Тя ще ви помогне да се справите с главоболието и да изхвърлите излишните токсини от организма си.

Движете се повече! Това ще ви помогне по-добре от каквито и да е напитки да поддържате висок тонус, да сте бодри и усмихнати.
Физическата активност е сигурен начин за борба с умората. Сега, когато времето е слънчево и топло, нямате оправдание да си стоите вкъщи. Излезте навън за кратък джогинг и пробвайте да се разсъните така вместо с чаша кафе.

За да не се чувствате недоспали сутрин и да изпитвате отчайваща нужда от чаша кафе, е най-добре просто да се опитвате да си осигурявате достатъчно сън през нощта. Сънят е най-сигурният лек срещу  чувството за отпадналост.

И не забравяйте, че една ябълка ще ви ободри повече, отколкото една чаша кафе.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти