Как да изсушите зелени подправки във фурна

билки
Снимка: Thinkstock

Обичаме лятото, защото е вкусно – има всякакви пресни подправки.

В таратора слагаме копър, на доматената салата – босилек или магданоз, всичко е зелено и ухае прекрасно.

Няколко месеца по-късно, някъде през ноември, трудно си спомняме свежите дни. Разчитаме на купени от магазина сушени подправки, които отдавна са загубили аромата и обаянието си.

Колко по-приятно би било, ако сами сушим подправки, нали. Да си знаем какво сме сложили, кога, да си го нарежем сами и да го изсушим, а после, когато навън е люта зима, да отворим бурканчето с летни подправки и да се спасим на мига от зимната депресия.

билки
Снимка: Thinkstock

Има няколко начина за съхраняване на зелени подправки, но няма да ви заливаме с всички накуп.

Избрахме да започнем с изсушаването във фурна.

Подправките трябва да са измити и нарязани на ситно.

билки
Снимка: Thinkstock

Слагате ги във фурната върху домакинска хартия, а температурата не надвишава 80 градуса.

Оставяте вратичката на фурната отворена и разбърквате от време на време със суха лъжица.

Ще ви отнеме около 4 часа, така че се запасете с търпение.

билки
Снимка: Thinkstock

Става по-бързо от сушенето на въздух и няма опасност листенцата да опадат.

Накрая прибирате в херметически затварящи се буркани.

Тема на месеца в Edna.bg

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти