Как да харчим по-малко пари в магазина

Как да харчим по-малко пари в магазина
Снимка: netinfo

Всеки иска да пести пари, но не винаги се получава. Предлагаме ви няколко начина как бихте могли да спестите от пазаруването като не се лишавате от важните неща и не купувате нищо излишно.

Планирайте
Един от най-важните фактори, за да не харчите излишно пари е като планирате за няколко дена напред какво ще приготвяте като ядене вкъщи, или какво точно искате да си купите, ако става въпрос за дрехи и обувки. По този начин ще имате ясен план в главата си от какво имате нужда и така като попаднете в магазина няма да се чудите излишно. Също така когато става въпрос за храна, този метод ще ви е от позла, за да спазвате по-лесно специален хранителен режим, ако сте решили да се подложите на такъв.

Търсете разпродажби
Това важи с пълна сила за покупките на дрехи и обувки. Сезонните разпродажби са изключително удобен начин да си купите нещо хубаво на приемлива цена, или както се казва - две за едно. Въпросът е просто да изчакате да пуснат намаленията и да имате малко повече време за обикаляне и намиране на най-изгодната оферта.

Срок на годност
Много често в големите вериги магазини често се пускат хранителни продукти или добавки на промоция. Тук важен момент е задължително да проверите срока на годност написан на опаковката. Често тези намаления са свързани със скоро изтичащ срок на годност и ако не сте достатъчно наблюдателни може да се сдобиете с храна, която утре ще е развалена и освен че ще се наложи да я изхвърлите, ще трябва да ходите отново до магазина и да давате пари за същия продукт. Така евтиното излиза по-скъпо.

Пазарувайте сами
Това важи с пълна сила за родителите. Когато сте децата е в пъти по-вероятно те да ви изнудят да им купите нещо, което са си харесали, отколкото ако сте на пазар сами. Нищо не ви пречи да вземете на малчуганите някакво лакомство, с което да ги изненадате като се приберете, но ако ги вземете с вас в магазина, сметката ви със сигурност ще е повече, отколкото сте очаквали.

Отчет
Може да се пробвате да пазите касовите си бележки. Така в края на всяка седмица може да пресметнете колко пари сте дали за храна и да се ориентирате дали сте в преразход или сте се вписали в лимита за харчене.

И най-важното - никога не влизайте в хранителен магазин гладни! Ако го направите, може да сте сигурни, че ще си накупите един куп нездравословна и напълно излишна храна, която ще изтъни портфейла ви и ще подсили талията и бедрата ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти