Как да готвим зелен фасул

Как да готвим зелен фасул
Снимка: Thinkstock

Зеленият фасул идва от Южна Америка, в момента е широко разпространен по цял свят. Има редица разновидности – от тъмнозелени тънки и дълги, до златисти, жълти и жълточервени шушулки, всички изключително богати на витамини и минерални соли

Всеки вид се характеризира с различна крехкост.

Най-важно е, когато избираме зелен фасул, независимо от сорта, той да бъде пресен и свеж, при пречупване на шушулката, тя трябва ясно да пукне и двете части да се отделят лесно, без конци.

Подготовка:
С помощта на ножици или ножче се отрязват двата края на шушулките, по-едрите сортове се нарязват диагонално на парчета.

Приготвяне:
За да се свари, бобът се слага в кипяща подсолена вода за 3-15 мин. в зависимост от размера, докато стане крехък, но е все още свеж и зелен.

Блюдо от зелен фасул:

За да се задуши, зеленият фасул се слага в плътно затворен съд с 5 с.л. бульон или вода и 30 г масло на 450 г продукт, докато омекне.

За да се запържи, зеленият фасул първо се подварява за 2 мин в подсолена кипяща вода, отцежда се, подсушава се и се слага в сгорещена мазнина за 3 мин.

Рецепти със зелен фасул:

Салата от зелен фасул
Свежа супа от зелен фасул и джанки
Зелен фасул на фурна
Паста с пиле, зелен фасул и домати
Вегетарианска паеля със зелен фасул

Рецепта за паниран зелен фасул:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти