Защо Рейчъл и Джоуи от "Приятели" НЕ са един за друг

Защо Рейчъл и Джоуи от "Приятели" НЕ са един за друг
Снимка: Getty

Една от най-разпространените фенски теории за един от най-обичаните ТВ сериали е, че Рейчъл трябваше да напусне Рос и да се събере с Джоуи. Дори тези, които не следят "Приятели", могат правилно да предположат, че подобно твърдение с лекота би провокирало редица разногласия.

Рейчъл и Рос са емблематична двойка - преживяват страстна, буйна и проблематична връзка, която е градена върху системни раздели и неприятни обстоятеслтва. Флиртът между красавицата и Джоуи е представен като неочаквана и сравнително кратка сюжетна линия в 10-тия сезон на сериала.

приятели
Снимка: Getty

Ако трябва да посочим аргументите от двете страни на фронта: Джоуи оценява професионалните качества на красавицата и ѝ помага да постига целите си, докато Рос има склонност да покровителства по начин, който потиска нейните амбиции. Самата Дженифър Анистън обаче признава: "Имаше момент, в който Джоуи и Рейчъл се събраха и получиха своя шанс, но го пропиляха. Не мисля, че между тях би се получило. Физическото привличане при тях превъзхожда емоционалното. През цялото време е било писано тя да се събере с Рос."

Това, което Джоуи и Рейчъл имаха, беше топло, искрено и красиво приятелство с привилегии. Нито повече, нито по-малко. Защо това да не е достатъчно?

приятели
Снимка: Getty

Е, неслучайно всичко между тях започва да се разпада в момента, в който решават да направят следващата крачка и изпълнят със съдържание онова място в сърцето си, което не се пълни толкова лесно. 

Джоуи се отнася към Рейчъл с уважение, разбиране и сляпа адмирация, но Рос е онзи, който системно я изкарва от границите на комфорт, с което насърчава линостното ѝ развитие като човек и жена. Понякога я разочарова, но винаги я покпрепя безапелационно.

Тя избра страстта и предизвикателството пред спокойствието и рутината. А вие какъв избор бихте направили?

приятели
Снимка: Getty

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти