Защо принц Джордж беше с костюм на Уимбълдън въпреки горещото време?

принц Джордж принц Уилям Уимбълдън
Снимка: Getty

Принц Джордж направи своя дебют на Уимбълдън в доста горещ ден.

Кейт Мидълтън и принц Уилям изненадаха кралските фенове в неделя, като доведоха 8-годишния си син да гледа мъжкия финал. Съобщава се обаче, че принц Джордж е казал на баща си малко след като са пристигнали, че му е „твърде горещо“ с костюма и вратовръзката му. В този ден температурата достигна почти 29 градуса в Лондон на фона на горещата вълна в страната.

► Кралски дебют: принц Джордж с първа поява на Уимбълдън и в тон с Кейт Мидълтън

Облеклото на принц Джордж беше свързано със строгия дрескод на Уимбълдън. Тъй като семейството седеше на първия ред в Кралската ложа на Централния корт, от мъжете се изисква да носят „костюми/сако и вратовръзка“, според уебсайта на тенис турнира.

Младият принц, който ще празнува деветия си рожден ден на 22 юли, беше забелязан да бърше челото си по време на мача. В един момент Кейт също постави ръка върху лицето на сина си. Джордж също беше забелязан да пие от сива чаша.

Кейт Мидълтън принц Уилям Джордж Уимбълдън
Снимка: Getty

Принц Джордж все пак изглежда се наслаждаваше на играта, усмихвайки се и разговаряйки с родителите си през цялото време, а след това семейството се срещна с шампиона Новак Джокович.

Принц Джордж достигна възрастта, в която носи костюми редовно, от семейни излети като Trooping the Color до спортни събития като футболния турнир Евро 2020 миналото лято. Когато беше по-малък, Джордж - а сега и малкият му брат, 4-годишният принц Луис - носеше шорти с чорапи до коляното за по-официални събития.

Когато принц Уилям се появи за първи път на Уимбълдън заедно с майка си принцеса Даяна малко след деветия си рожден ден през 1991 г., той също носеше костюм.

Не дете, а закрилник: трогателните думи на принц Уилям към своята майка Даяна

За мача в неделя принц Уилям избра светлокафяв блейзър със сини панталони и синя вратовръзка, завършвайки визията си със слънчеви очила.

Кейт облече рокля Alessandra Rich с миди дължина в тъмносин нюанс на бели точки. Роклята се отличаваше с яка Челси, завършена с папийонка в центъра, както и нагънати ръкави и талия с пеплум. Завършващият щрих на облеклото на Кейт беше ексклузивен аксесоар: зелено-лилавата игла за папийонка, показваща статуса ѝ на патрон на All England Lawn Tennis Club. Официалните цветове на клуба са тъмнозелено и лилаво и само няколко избрани хора - включително президентът на клуба, управителният комитет, вицепрезидентите и четирима членове на изпълнителния персонал, имат право да я носят.

Кейт, Уилям и Джордж заедно на Уимбълдън

Горещината със сигурност беше фактор за стила през уикенда. Докато жените обикновено не са насърчавани да носят шапки в Кралската ложа, за да се гарантира, че няма да блокират гледката на присъстващите, седнали зад тях, тенис клубът направи изключение в топлото време в събота по време на женския финал.

► Не херцогиня, а слънце: Кейт Мидълтън засия в жълта рокля на Уимбълдън

Докато много гости носеха шапки със зелени и лилави цветове на тенис турнира – точно както принцеса Беатрис и Едоардо Мапели Моци по-рано през седмицата – Кейт донесе своя собствена сламена шапка, която перфектно допълваше жълтата ѝ рокля.

Кейт Мидълтън с лятна жълта рокля на Уимбълдън

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти