Не дете, а закрилник: трогателните думи на принц Уилям към своята майка Даяна

Точно както Меган Маркъл страдаше от интензивния контрол и медийното преследване, които идват с присъединяването към кралското семейство, така и принцеса Даяна е изпитвала натиска на ролята си през целия си живот като кралска особа.

Двете ѝ момчета, принцовете Уилям и Хари, са усещали колко трудно е било всичко това за майка им, а Уилям особено е поел ролята на защитник, според кралския автор Робърт Джобсън.

В откъс от биографичната си книга „Уилям и Кейт: Историята на любовта - празник на сватбата на века“ от 2011 г., Джобсън разкрива, че 10-годишният принц дори е мислел да избере кариера, която да улесни живота на майка му.

„Винаги, когато Даяна се чувстваше несигурна, Уилям беше до нея“, пише Джобсън. „Веднъж той ѝ каза, че иска да стане полицай, за да може да я защитава. Сърцето ѝ сигурно я е боляло от любов при искрените му думи“.

Всичко това се случва по времето, когато бракът на принцесата с принц Чарлз се разпада, и Джобсън пише, че тя се е осланяла на най-големия си син за подкрепа - понякога може би в несправедлива степен.

„Тя избра сина си за довереник в този решаващ момент от живота си“, обяснява Джобсън.

„Някои психолози твърдят, че когато бракът е разклатен, майката често се обръща към по-голямото или най-възрастното си дете за емоционална подкрепа и съвет, каквито обикновено се надява да получи от съпруга си. Точно това правеше Даяна и понякога тя просто отиваше твърде далеч, натоварвайки Уилям с тежко бреме и параноя.“

Интересно е, че херцогът на Кеймбридж е пренесъл нещо от тази закрилническа нагласа в брака си с Кейт Мидълтън. Например, наскоро бе съобщено, че той „излиза извън релси“, когато хората се държат снизходително към съпругата му.

Принц Уилям през годините

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти