Защо Меган Маркъл и принц Хари не са поканени на приема в Бъкингам тази вечер?

Меган Маркъл принц Хари
Снимка: Getty

Принц Хари и Меган Маркъл не бяха поканени на неделния прием в Бъкингамския дворец за световните лидери, пристигащи преди държавното погребение на кралица Елизабет.

ET научи, че херцогът и херцогинята на Съсекс първоначално са били поканени да присъстват на приема, но след това поканата е била оттеглена, защото вече не са работещи членове на кралското семейство.

Това, че Хари и Меган не са поканени на приема, е последният в привидно нарастващия списък от признаци, че има смесени чувства относно това до колко кралското семейство желае Хари и Меган да участват в официалните планове за погребението на кралицата. Всичко започна с това, че Меган не беше поканена да се присъедини към кралското семейство в замъка Балморал в Шотландия след смъртта на кралицата. 

► Защо Меган Маркъл не беше заедно с кралското семейство в Шотландия, когато Елизабет II почина?

Децата на кралица Елизабет се събраха за бдение в Единбург, Шотландия

„Разбира се, че семейството е искало принц Хари да бъде там, въпреки че не е успял да стигне до Балморал навреме, за да види баба си“, разкри източник пред ET.

„Но Меган, херцогинята на Съсекс, както разбираме, не е била поканена да се присъедини към семейството. Тя каза, че ще отиде в Балморал друг път. Но мисля, че е много важно, че принц Хари пътува до Балморал сам без съпругата си.“

► Чарлз е заявил, че Меган „не е добре дошла“ за последните мигове на кралицата, твърди приближен

По-късно беше съобщено, че на Хари няма да бъде позволено да носи военната си униформа за нито едно от събитията около смъртта на Нейно Величество и предстоящото погребение.

Това беше очевидно, когато Хари не се появи в униформа, след като ковчегът на Елизабет беше пренесен от Бъкингамския дворец за шествие по улиците на Лондон, преди да пристигне в Уестминстър Хол. Нещо повече, на Хари също не беше позволено да поздрави ковчега. Той беше видян да се покланя, докато крал Чарлз III, принц Уилям и други отдадоха чест.

Кралицата напусна завинаги Бъкингам

Говорител на херцога на Съсекс по-късно публикува изявление пред кралските репортери за реакцията на Хари относно забраната да носи униформата си въпреки десетилетието си служба.

„Принц Хари, херцогът на Съсекс, ще носи траурен костюм по време на събитията в чест на неговата баба“, се казва в изявлението. „Неговото десетилетие военна служба не се определя от униформата, която носи, и ние с уважение молим фокусът да остане върху живота и наследството на Нейно Величество кралица Елизабет II.“

И принцовете плачат: Меган и Хари ръка за ръка на службата за кралицата

Но скоро след това имаше промяна в решението на Двореца. Източник, близък до кралското семейство, разказа пред ET, че служители на двореца са информирали Хари, че ще му бъде позволено да носи военната си униформа за съботното бдение в Уестминстър Хол. Източникът добави, че „това е било решение, взето без принц Хари да поиска промяна“. Не е ясно дали това е еднократно разрешение или дали Хари ще може да носи военната си униформа на държавното погребение в понеделник.

► Отново рамо до рамо: Хари и Уилям облякоха униформи и поведоха бдението в памет на кралицата

Всички внуци на кралица Елизабет се събраха за бдение около ковчега ѝ

Смесените послания идват след срещата на Хари и Меган с Уилям и Кейт в замъка Уиндзор миналия уикенд. ET научи, че Уилям се е свързал с Хари около час преди появата им и го е попитал дали Хари и Меган биха искали да се присъединят към него и Кейт. ► Причината Меган да бъде поканена от Уилям за появата в Уиндзор през уикенда

Нещо повече, източник сподели пред изданието, че принцът на Уелс смята, че това е важна проява на единство в невероятно труден момент за семейството. ► Отново заедно! Меган и Хари в изненадваща среща с Кейт и Уилям в Уиндзор

Отново заедно: общата поява на Кейт, Уилям, Меган и Хари два дни след смъртта на кралица Елизабет

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти