Отново рамо до рамо: Хари и Уилям облякоха униформи и поведоха бдението в памет на кралицата

Принц Хари и принц Уилям се присъединиха към другите шестима внуци на кралица Елизабет за семейното бдение в събота вечер.

Хари, Уилям и техните братовчеди - Питър Филипс, Зара Тиндал, принцеса Беатрис, принцеса Юджини, лейди Луиз Уиндзор и Джеймс, Виконт Севърн - се събраха в събота за бдението в чест на покойния монарх в Уестминстър Хол преди предстоящото държавно погребение в понеделник.

Принц Уилям поведе шествието, следван от принц Хари, облечени в своите сини кралски униформи.

Принц Уилям стоеше начело на ковчега на Нейно Величество по време на 15-минутното бдение, ограден от двете деца на принцеса Ан - Питър и Зара. Принц Хари зае позицията си в подножието на ковчега заедно с двете дъщери на принц Андрю - п ринцеса Беатрис и принцеса Юджини.

Всички внуци на кралица Елизабет се събраха за бдение около ковчега ѝ

Другите им братовчеди, лейди Луиз и Джеймс стояха отстрани на ковчега. Техните родители, принц Едуард и Софи, графиня на Уесекс, бяха в Уестминстър Хол по време на церемонията.

Всички стояха с наведени глави и със скръстени ръце пред себе си, докато опечалените продължаваха да минават за поклонение край ковчега, след което излязоха от Уестминстър Хол, водени отново от принца на Уелс.

„Внуците, по покана на краля, много искат да засвидетелстват почитта си – точно както направиха родителите им предната вечер“, разказа кралски източник. 

► Исторически момент: четирите деца на Елизабет II се събраха за тържествено бдение пред ковчега на майка си

Чарлз, Ан, Андрю и Едуард на тържествено бдение за покойната кралица

Облеклото на принц Хари за бдението беше различно от предишните траурни събития в чест на кралицата след смъртта ѝ на 8 септември, включително процесията на ковчега ѝ в сряда през Лондон, по време на която и двамата с принц Андрю носеха тъмни костюми. Бъкингамският дворец каза в понеделник, че по време на церемониалните събития, водещи до и включително държавното погребение на кралицата на 19 септември, само работещи членове на кралското семейство, които имат военно звание, ще носят военни униформи.

Решението принц Хари да облече военната си униформа за бдението е взето, без той да поиска промяна, научиха от сп. People. Херцогът на Съсекс беше готов да носи каквото се изисква от него, тъй като фокусът му е върху почитането на баба му. Източник от двореца добави, че носенето на военни униформи на бдението е дошло „по искане на краля“.

принц Хари Уилям бдение кралица Елизабет Втора внуци
Снимка: Getty

Във вторник говорителят на Хари каза пред People в изявление: „Неговото десетилетие военна служба не се определя от униформата, която носи, и ние с уважение молим фокусът да остане върху живота и наследството на Нейно Величество кралица Елизабет II.“

► Ръка за ръка в тъгата си: Меган Маркъл беше неотлъчна подкрепа за принц Хари по време на службата за кралицата

Принц Хари, който е служил в британската армия в продължение на 10 години и беше изпратен два пъти в Афганистан, загуби трите си почетни военни титли (генерален капитан от Кралската морска пехота, почетен въздушен командир на RAF Хонингтън и главен комодор, малки кораби и гмуркане , Кралско военноморско командване), след като той и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха от старшите си кралски роли през март 2020 г.

И принцовете плачат: Меган и Хари ръка за ръка на службата за кралицата

Четирите деца на кралица Елизабет - крал Чарлз III, принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард - се обединиха два пъти през изминалата седмица, за да проведат бдение около ковчега на майка си.

Известна като Бдението на принцовете, принцеса Ан влезе в историята, като беше първата жена член на кралското семейство, участвала в събитието. ► Бдението на кралица Елизабет: Камила почете монарха с рядко бижу, а принцеса Ан създаде прецедент

Децата на кралица Елизабет се събраха за бдение в Единбург, Шотландия

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти