Исторически момент: четирите деца на Елизабет II се събраха за тържествено бдение пред ковчега на майка си

Четирите деца на кралица Елизабет застанаха на символичен пост пред ковчега на покойния монарх в петък вечер.

Крал Чарлз III, принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард се събраха при ковчега на майка си за емоционално Бдение на принцовете в Уестминстър Хол. Малко след 19:30 ч. местно време братята и сестра им се присъединиха към личната гвардия на краля, за да защитят церемониално ковчега на кралицата.

След като заеха своите позиции, те сведоха глави. Опечалените, които стояха на опашка с часове, за да видят ковчега на кралицата, продължиха да минават покрай бдението. След около 15 минути четиримата мрачно се отдръпнаха.

Няколко от членовете на техните семейства също наблюдаваха бдението. Дъщерята на принцеса Ан Зара дойде със съпруга си Майк и дъщерите им Миа и Лена, докато синът на Ан Питър доведе двете си дъщери Савана и Исла. Дъщерите на принц Андрю, принцеса Беатрис и принцеса Юджини, също бяха там със съпрузите си.

Чарлз, Ан, Андрю и Едуард на тържествено бдение за покойната кралица

Кралица Камила също наблюдава емоционалното бдение, заедно със съпругата на принц Едуард Софи и двете им деца, лейди Луиз и Джеймс, виконт Севърн.

Въпреки че по-рано тази седмица беше обявено, че само работещи членове на кралското семейство ще носят военни униформи за погребалните събития на кралицата, беше направено специално изключение принц Андрю да носи военната си униформа за петъчното бдение. На херцога на Йорк беше позволено да облече регалии за последното бдение в знак на уважение към покойната кралица, която издъхна на 96 години на 8 септември.

Докато Чарлз, Ан, Едуард и други работещи членове на кралското семейство, които имат военен чин (като принц Уилям), носеха униформи за събитията тази седмица, Андрю носеше тъмен костюм, тъй като вече не е старши работещ кралски член. Херцогът на Йорк беше лишен от военните си титли и кралски патронажи през януари 2022 г., след като беше обвинен в сексуално посегателство.

Ритуалът отбеляза втория път, в който те изпълниха Бдението на принцовете край ковчега на кралицата, след като за първи път изпълниха традицията в понеделник вечерта в катедралата Сейнт Джайлс в Единбург, Шотландия. Там 72-годишната принцеса Ан влезе в историята като първата кралска жена, участвала в редкия ритуал, застанала с тримата си братя. ► Бдението на кралица Елизабет: Камила почете монарха с рядко бижу, а принцеса Ан създаде прецедент

Децата на кралица Елизабет се събраха за бдение в Единбург, Шотландия

Принц Хари също носеше тъмен костюм при всички погребални събития за кралицата до момента, след като се отказа от ролята си на работещ кралски член. В петък обаче стана ясно, че принц Хари ще носи военната си униформа за подобно бдение в събота с всичките осем внуци на кралица Елизабет.

Актуализацията идва „по искане на краля“, според източник от двореца, и решението е взето без принц Хари да поиска промяната, научиха от сп. People. Херцогът на Съсекс е бил готов да носи каквото се изисква, тъй като фокусът му е върху почитането на баба му, разказват от изданието.

И принцовете плачат: Меган и Хари ръка за ръка на службата за кралицата

Бдението на принцовете е било организирано само два пъти в семейната история. За първи път е по време на погребалните шествия за дядото на кралицата, крал Джордж V, през 1936 г. и отново изпълнен, когато кралицата майка почина през 2002 г., според The Independent. Там 73-годишният Чарлз, 62-годишният Андрю и 58-годишният Едуард за кратко пазят ковчега на баба си ден преди погребението ѝ (на снимката долу).

бдение кралицата майка принц Чарлз
Снимка: Getty

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти