Защо Кейт Мидълтън може да предизвика скандал по време на наградите БАФТА?

кейт мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

Съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кембридж Катрин, ще бъде изправена пред дилемата дали да облече или не черен тоалет на предстоящата церемония по раздаването на наградите БАФТА.

Британските екранни звезди могат да вземат решението да се явят траурно облечени, за да се солидаризират с движението срещу сексуалното насилие в киноиндустрията.

Така стана на наградите Златен глобус, когато повечето от номинираните артисти възприеха черния дрескод, за да протестират срещу скандала със сексуални посегателства, в който беше замесен холивудският продуцент Харви Уайнстийн с над 100 негови жертви.

Същото решени може да бъде взето и при раздаването на "британските Оскар-и", което ще се състои на 18 февруари в "Роял Албърт хол" в Лондон.

Проблемът за херцогинята на Кембридж идва от факта, че в кралското семейство не е прието жените да се обличат изцяло в черно. Това става само при траур, а монархията по принцип не взима участие в публични протести.

Експерти изказаха мнението, че съпругата на принц Уилям ще се озове в истинско дипломатическо минно поле. Тя ще бъде изправена пред много деликатна дилема.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

Катрин ще придружи съпруга си принц Уилям на събитието в качеството му на председател на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство.

По време на миналогодишната церемония 36-годишната съпруга на принц Уилям носеше черна рокля с бели цветя, припомня агенцията.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти