Защо Хоакин Финикс ще носи един и същи костюм през целия сезон?

хоакин финикс
Снимка: Getty

Тазгодишният носител на "Златен глобус" за най-добро драматично изпълнение - Хоакин Финикс, привлече светлината на прожекторите върху себе си с блестящото му превъплъщение в образа на Жокера.

Припомнете си другите победители ТУК >>>

Актьорът реши да използва популярността си, за да насочи вниманието към климатичните промени и опазването на околната среда.

По време на речта си той не пропусна да адресира актуалните екологични проблеми:

Хубаво е, че отрапвяте призиви да помогнем на Австралия, но това не е достатъчно. Заедно можем да се обединим и да направим истински промени. Понякога е необходимо да направим лични саможертви. Вярвам, че можем. Не е необходимо да използваме личните си самолети всеки път като единствено средство за транспорт. 

Раждането на един брутален и гениален Жокер >>>

Хоакин не просто насърчава зрителите да допринесат за опазването на околната среда, а дава пример чрез собствения си личен избор. Благодарение на него за първи път в историята кетърингът на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" беше изцяло веган. Това обаче е само малка част от личните му инициативи.

Провокаторът, Жокерът, фаворитът за „Оскар“ – Хоакин Финикс и неговият път към успеха >>> 

Модната индрустрия безспорно нанася тежки щети върху природата. Това е и причината Жокерът да се освободи от звездната суета и да вземе решението да носи един и същи костюм на всяко предстоящо награждаване.

Новината бе съобщена от Стела Макартни - дизайнерката на въпросния смокинг, чрез официалния ѝ профил в Инстаграм. Тя публикува снимка на актьора от церемонията по награждаване, а описанието към нея гласи:

Този мъж е победител... Защото избра да се погрижи за бъдещето на планената и всички живи същества. Този сезон той реши да носи един и същи смокинг, за да адресира проблема с разхищението на материали в модната индустрия. За мен е чест да бъда част от тази инициатива, продължавай да вдъхновяваш и да огряваш със светлинатак, която носиш в себе си. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти