Защо Джони Деп отказва да погледне Амбър Хърд в очите по време на показанията ѝ в съда

Процесът за клевета срещу Амбър Хърд се възобнови след едноседмична пауза, като 36-годишната актриса изказа позицията си в понеделник.

Докато процесът продължава да се гледа от хора в цял свят, като е предаван на живо от самото му началото през април във Феърфакс, Вирджиния, тези, които обръщат голямо внимание на ежедневната работа в съдебната зала, вероятно са забелязали, че 58-годишният Деп отказва да погледне бившата си съпруга.

„Г-н Деп не ви е погледнал нито веднъж през целия процес, нали?“, пита Камил Васкес, един от адвокатите на актьора, докато разпитва Хърд, на което тя отговори: „Не че съм забелязала, не“.

„Поглеждала сте го много пъти, нали?“, продължава Васкес, като Хърд потвърди: „Да, така е“.

►►► Всички са възхитени от адвоката на Джони Деп, която „потопи, разгроми, довърши“ Амбър Хърд

Тежките свидетелства на Амбър Хърд срещу Джони Деп

След това Васкес попита: „Знаете точно защо г-н Деп няма да погледне към вас, нали?“, на което актрисата отново отговори с „Да“.

„Той ви е обещал, че никога повече няма да видите очите му, вярно ли е?“, продължи адвокатът, а Хърд отвърна: „Не си спомням дали е казал това.“

След това адвокатът на Деп пусна аудиозапис от един от последните пъти, когато отчуждената двойка се е виждала, в което Хърд моли актьора да го прегърне, за да се сбогува.

Откровенията на Джони Деп в съда

Въпреки че е подала молба за ограничителна заповед срещу него по това време, Хърд „повикала“ Деп да се срещнат в хотел в Сан Франциско през 2016 г., среща, за която Деп свидетелства по-рано, че е присъствал с надеждата „тя да оттегли лъжите си“ за него, разказа неговият адвокат.

„Той спази това обещание, нали?“, попита Васкес, визирайки отказа на Деп да погледне Хърд, на което тя отговори: „Доколкото знам, той не може да ме погледне.“

Говорител на Хърд по-рано издаде изявление за това как Деп се държи в съда, като каза, че актьорът „няма смелостта дори да погледне г-жа Хърд“.

„Ако г-н Деп беше наистина невинен, защо многократно се извини на г-жа Хърд и обеща да прибере „чудовището завинаги“, каза говорителят на Хърд пред сп. “People” по-рано през май, добавяйки, че едно от „разочарованията“ на Хърд е „неспособността [на Деп] за разграничаване на факти от измислици – заболяване, което изглежда се е разпространило и в неговия юридически екип“.

Джони Деп и Амбър Хърд на поредния ден в съда

„Същият този екип е толкова паникьосван, че се бори със зъби и нокти, за да предотврати представянето на убедителни доказателства и снимки“, каза говорителят на Хърд. „Малко чудно, че г-н Деп няма смелост дори да погледне г-жа Хърд по време на процеса и вместо това той драска и се хили.“

Деп съди Хърд заради нейна публикация в “Washington Post” от 2018 г., в която тя се споменава като „публична фигура, представляваща домашното насилие“. Хърд не посочва името на Деп в статията, но Деп твърди, че е клеветническо, тъй като се позовава на предишни обвинения, отправени от Хърд, когато е поискала ограничителна заповед срещу него през 2016 г. Първоначално Деп заведе дело за 50 милиона долара през март 2019 г.

Той свидетелства, че неговата „цел е истината“, докато се опитва да изчисти името си в процеса, който се излъчва на живо чрез различни канали. Преди процеса Хърд каза в изявление: „надявам се, когато този случай приключи, да мога да продължа напред, както и Джони. Винаги съм таяла любов към Джони и ми носи голяма болка, че трябва да изживея подробностите от нашия минал съвместен живот пред света.“

Още през ноември 2020 г. Деп загуби широко разгласеното си дело за клевета в Обединеното кралство срещу британския таблоид “The Sun” за това, че го нарече „бияч на жени“. Съдът потвърди твърденията на изданието като „по същество верни“ и Хърд свидетелства в подкрепа на твърденията. През март 2021 г. опитът му да отмени решението беше отхвърлен.

Влюбените моменти на Джони Деп и Амбър Хърд

Всичко за делото между Джони Деп и Амбър Хърд:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти