Всички са възхитени от адвоката на Джони Деп, която „потопи, разгроми, довърши“ Амбър Хърд

Джони Деп Амбър Хърд
Снимка: Getty

Адвокатът на Джони Деп - Камил Васкес, привлече вниманието тази седмица, докато съдебното дело на актьора срещу бившата му съпруга става все по-оспорвано.

Васкес направи впечатление заради пламенния си кръстосан разпит на Амбър Хърд във вторник, като в един момент отбеляза, че Хърд е сравнявала влиятелни мъже с кораби „като Титаник“ в есето си, публикувано в Washington Post през 2018 г., заради която Деп я съди.

„Айсбергът сте вие в тази аналогия, госпожице Хърд?“, обърна се тя към 36-годишната актриса, която обаче отговори отрицателно. След това Васкес попита дали твърдението всъщност се отнася за Деп, което Хърд отрече, заявявайки, че е за случилото се с нея, след като обвини Деп в домашно насилие. „Това е малко като онази песен на Карли Саймън “You're So Vain” („Толкова се заблуждаваш“ - бел.ред.), нали?“, пошегува се Васкес.

„Г-н Деп е Ваша жертва, нали?“, попита още адвокатът, на което Хърд отговори: „Не, госпожо.“

Васкес разпита Хърд за липсата на медицински досиета, които да документират злоупотребата на Деп, за която бившата му съпруга твърди. Актрисата свидетелства, че не е потърсила медицинска помощ, след като Деп я е насилил сексуално с бутилка по време на пътуване до Австралия през 2015 г. „Не исках да кажа на никого“, твърди тя.

„Вие сте човекът, нападнал друг с бутилка в Австралия, нали така, г-це Хърд? Изобщо не се страхувахте от него, нали?“ Хърд отрече обвиненията.

Тежките свидетелства на Амбър Хърд срещу Джони Деп

Адвокатът на Деп представи и серия от снимки на Хърд, направени малко след предполагаеми случаи на насилие. На изображенията актрисата изглежда без синини или други физически белези. „Трябва да видите как изглеждаха под грима“, отговори Хърд.

Напористият подход на Васкес си спечели почитатели в социалните мрежи, които изразиха възхищението си от адвоката.

„Камил Васкес е ненадмината звезда на процеса срещу Деп. Нейният премерен тон, остри въпроси, пълно владеене на фактите и ясна вяра в клиента ѝ са похвални. #ИстинатаПечели“, пише един потребител в Twitter, а друг споделя: „Единственото страхотно нещо в процеса на Деп/Хърд е колко невероятно добър е адвокатът на Деп, Камил Васкес. Тя е наистина впечатляваща. Суперзвезда на компетентността. Вдъхновяваща.“

Отзивите за уменията на Камил Васкес продължават и във Facebook, където един пост гласи: „Днес беше ред на Камил Васкес (адвокатът на Джони Деп) да разпита Амбър Хърд и тя я потопи, унищожи, довърши я само за 15 минути... Тя изобличи показания на Амбър Хърд, давани в продължение на 3 дни“.

Сред показанията, върху които Васкес успя за хвърли съмнение, са тези за обещаните за благотворителност 7 млн. долара, получени от актрисата след развода с Джони Деп. Хърд направи публични изявления след развода, в които твърди, че е дарила цялата сума, разпределена между две организации, но адвокат на Американски съюз за граждански свободи свидетелства, че организацията е получила само 1,3 милиона долара от обещаните 3,5 милиона долара, включително 500 000 долара от акаунт, свързан с Илон Мъск, който излиза с Хърд след раздялата ѝ с Деп.

В съда актрисата призна, че не може да си позволи да извърши всички плащания, защото Деп я е съдил, но възнамерява да осъществи обещанието в пълен размер след време. Тя коментира също, че делото ѝ е струвало повече от 6 милиона долара - въпреки че това показание е отхвърлено заради възражение. При кръстосания разпит Васкес отбеляза, че е изминала повече от година между момента, в който Хърд е получила окончателното плащане от споразумението за развода и момента, в който Деп я съди. Васкес многократно се опита да накара Хърд да признае, че е излъгала, казвайки, че е дарила цялата сума. Хърд обаче твърди, че използва „обещала“ и „дарила“ като синоними.

Откровенията на Джони Деп в съда

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти