Запознайте се с впечатляващата Мей Мъск - най-успешният 70-годишен модел и майка на Илън Мъск

Запознайте се с впечатляващата Мей Мъск - най-успешният 70-годишен модел и майка на Илън Мъск
Снимка: Getty Images / Gulliver

Мей Мъск, майката на най-известния милиардер Илън Мъск, е не по-малко впечатляваща личност. Може би желанието за успех и надграждане на личността се предават от поколение на поколение?

Докато се занимаваме с глупости, хората изпращат ракета към Марс (и кола): или как мечтите стават реалност ►►►

Можете ли да повярвате, че тази жена навършва 70 години на 19-ти април!?

мей мъск
Снимка: Getty Images / Gulliver

Нейната възраст не е пречка за успешната ѝ кариера на модния подиум. Мей Мъск е известен диетолог, изнася лекции за здравословното хранене по целия свят и е автор на книгата „Feel Fantastic”. Тя е още майка на три деца и баба на шест внука. По-малкият ѝ син, Кимбъл, управлява верига ресторанти The Kitchen, дъщеря ѝ, Тоска, е холивудски режисьор и продуцент, а вторият й син Илън е един от най-известните предприемачи в света.

Кариерата ѝ на модел започва едва, когато Мей е на 15-годишна възраст. И вече 55 години тя не спира да работи и да усъвършенства себе си. 

„Трябваше да им докажа, че не съм глупава, защото много хора са свикнали да мислят за моделите като кухи същества.”

Книгите са неразделна част от нейния живот. Мей носи навсякъде поне по една книга и чете почти непрекъснато, дори и докато е във фитнеса.

През 1989 г., заедно с децата си, тя се мести от ЮАР в Торонто, Канада. За да може да осигури всичко на своите деца, тя работи на пет места. Мей работи в университета в Торонто, води курсове за модели и по здравословно хранене. 

мей мъск
Снимка: Getty Images / Gulliver

„Първото нещо, което купих от първата си заплата, беше килим, на който да седим. Нямахме никакви мебели. – разказва Мей. – А със следващата купих на Илън компютър. Нищо друго не ни трябваше."

Мей учи децата си, че всичко в този живот идва след много труд и усилия.

През 1996 г. Мей Мъск инвестирала всичките си спестявания – 10 000 долара – в компанията на синовете си Zip2. През 1999 г. компанията купува софтуерният производител Compaq за 307 милиона долара, а Илън печели 22 милиона долара. От тогава Мей се шегува, че това е най-добрата ѝ инвестиция.

мей мъск
Снимка: Getty Images / Gulliver

Децата на Мъск постигат много.

Maye Musk by Junseob Yoon for Vogue Korea from Junseob Yoon on Vimeo.

Кимбъл развива осем ресторанта The Kitchen, освен това е член на борда на директорите на компаниите Tesla Motors, SpaceX и Chipotle Mexican Grill. Той стартира проекта Learning Gardens в 200 училища в САЩ, където децата могат да отглеждат плодове и зеленчуци, които след това да занесат у дома. Дъщеря ѝ Тоска става успешен режисьор, а Илън Мъск е известен като най-успешния предприемач, изобретател и инвеститор в света.

Разгледайте повече снимки на Мей Мъск в нашата галерия ТУК и се уверете в нейната красота и грация. ► ► ►

 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти