Вълнуващите събития, които очакват кралското семейство през 2019-та година

Миналата година със сигурност беше вълнуваща за кралското семейство. Имаше две кралски сватби, роди се кралско бебе, принц Чарлс навърши 70 години. Макар че все още да няма много официално планувани събития в кралския календар за 2019-та, това не означава, че кралското семейството ще забави своя ход. Ето някои от най-важните неща, които предстоят през тази година…

1. Нов дом за Хари и Меган - В края на миналата година дворецът Кенсингтън обяви, че херцогът и херцогинята ще напуснат жилището си в Лондон и ще се установят в района на Уиндзор. Двойката и тяхното потомство ще живеят в имението Фрогмор – това е същия имот, където се проведе сватбеният им прием.

Фрогмор е имение от 17-ти век и се намира в земите на Уиндзор. В момента никой не живее там, но сградата се използва от кралското семейство за събития. За широката общественост имението се отваря за три дни в годината, тъй като там се намира мавзолея на Кралица Виктория и принц Албърт.

Меган и Хари
Снимка: Getty

2.  Ново кралско бебе  - Съвсем скоро семейството на принц Хари и Меган Маркъл ще е тричленно. От двореца в Кенсингтън обявиха през октомври м.г., че херцогинята на Съсекс се очаква да роди през пролетта на 2019 г., без да уточняват през кой месец. В началото на тази година бременната Меган разкри кога се очаква да роди поредното очаквано с трепет кралско бебе.

По време на посещение на двойката в град Биркенхед, херцогинята на Съсекс призна, че е в шестия месец и се очаква да роди в края на април. Маркъл споделила с хората на площада в Биркенхенд, че двамата с принц Хари не знаят пола на бебето и искали да бъде изненада и за тях.

Меган Маркъл
Снимка: Getty

3. Първият рожден ден на принц Луис - Малкият принц ще празнува първия си рожден ден на 23 април – на деня на Сейнт Джордж. Следвайки традицията, най-вероятно неговите родители, Кейт и Уилям, ще направят семейна фотосесия за отбелязване на случая. Като се има предвид престижната му позиция, предполагаме, че ще принцът ще получи и някои страхотни играчки.

принц Луи
Снимка: Getty/Guliver

4. Нова кралска сватба - След огромните сватби на Меган и Хари и на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк през 2018-та, тази година ще бъде проведена още една кралска сватба в Уиндзор. Лейди Габриела Уиндзор, която е дъщеря на братовчеда на кралицата принц Майкъл Кент, ще се ожени за Том Кингстън, отново през  "пролетта на 2019".

габриела уиндзор
Снимка: Getty/Gulliver

5. 70 години от създаването на Британската общност - Тази година се навършват 70 години от създаването на съвременната британска общност. Тя датира от момента на подписването на Лондонската декларация на 26 април 1949 г., в която се заявява, че членовете на общността са "свободни и равноправни членове на Общността на нациите, които свободно си сътрудничат в търсенето на мир, свобода и напредък". През 2019-та ще има множество официални събития посветени на годишнината, на които ще присъстват различни членове на кралското семейство.

6. Първата годишнина от сватбата на Хари и Мегън - На 19 май Хари и Меган ще празнуват една година от сключването на брака си. 
Типичният подарък за първата годишнина от сватбата по традиция ще е направен от хартия.

хари меган
Снимка: Getty/Gulliver

7. Годишнина на кралица Виктория - Кралица Виктория е била на кралския престол цели 63 години. Тя е родена на 24 май 1819 г. Следователно на тази дата през 2019 г. ще отбележим 200 години, от раждането на един от най-емблематичните кралски владетели във Великобритания. Това събитие ще бъде почетено от кралското семейство. На 24 май в двореца Кенсингтън, където е родена Виктория, ще бъде открита изложба посветена на тази годишнина.

8. 20-та годишнина от сватбата на графа и графинята на Уесекс - Синът на кралицата, принц Едуард и Софи, графинята на Уесекс, също ще отпразнуват знаменателна годишнина от сватбата си на 19 юни. Двойката се омъжва в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзор през 1999 г. Те имат две деца лейди Луиз Уиндзор и Джеймс, виконт Севърн.

9. Херцогинята на Съсекс обяви патронажите си - След като официално се присъедини към семейството през 2018 г., вече са ясни каузите, към които Меган официално насочва енергията, времето и ресурсите си. Херцогинята има възложени от кралицата 4 патронажа: организацията Smart Works, насочена към подкрепа на жени, Асоциацията на университетите от Обединените нации, организацията за защита на животните Mayhew и Националния театър.

меган маркъл
Снимка: Getty/Gulliver

10. Нови кралски турнета - Говори се, че въпреки триседмичното си турне в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга през 2018 г. и предстоящото раждане на тяхното дете, херцогът и херцогинята от Съсекс ще се отправят към САЩ и Канада през есента на 2019-та година. Междувременно, сега, когато херцогинята Кеймбридж вече не е в отпуск по майчинство, може би тя и принц Уилям също ще отидат в чужбина. Те са пътували в чужбина заедно през повечето години от сватбата си през 2011 г.  Последното им съвместно пътуване беше до Швеция и Норвегия в началото на 2018 година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти