Водещата Анна-Мария Конова с номинация за „Жена на годината“ 2023

анна мария конова
Снимка: NOVA

Водещата на публицистичното предаване „Пресечна точка“ Анна-Мария Конова е номинирана в категория „Медии“ в тазгодишното издание на конкурса на списание GRAZIA „Жена на годината“ 2023. 

Всеки може да гласува за журналиста на NOVA на https://woty.graziaonline.bg/.

„С журналистиката ме срещна желанието да имам професия, която е социалнозначима за обществото. За един добър журналист, репортер и водещ е изключително важно да има любопитство към света. В нашата професия се учим всеки ден, надграждаме знания и за всичко това носим лична отговорност, когато го представяме пред публиката. В този смисъл това, което правя днес, е пресечната точка на всичко това“, споделя водещата.

След като се присъединява към репортерския екип на NOVA през 2021 година, Анна-Мария Конова започва да отразява най-актуалните социални теми. 

Две поредни години Анна-Мария Конова е носител на годишната награда "Журналистика за развитие" (2019 и 2020 г.) за отразяването на бежанската криза в Босна и Херцеговина в пограничната зона с Хърватия. Отличие взима и за репортажите си от Африка, които разказват за производителите на какао, никога неопитвали шоколад. През годините е автор на редица материали на социални и здравни теми. Като репортер е отразявала и бежанските проблеми в едни от най-горещите точки и лагерите на о. Лесбос и в Малта, както и хуманитарната криза на полско-украинската граница след началото на войната в Украйна.

Преди да се присъедини към екипа на „Пресечна точка“ Анна-Мария Конова радваше зрителите през уикенда като водеща на сутрешния блок на „Събуди се".

Престижният конкурс „Жена на годината“ 2023, който стартира на страниците на списание GRAZIA и завършва с бляскава церемония по награждаване на победителките, за 18-а поредна година ще отличи изявени дами от българското общество в 9 категории. 

Церемонията „Жена на годината“ 2023 ще се състои на 23 ноември.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти