Лукс на езерото Комо: надникнете във вилата за 100 милиона на Джордж и Амал Клуни

Джордж Клуни може да е най-известен със своите роли в киното, но той се превърна и в нещо като синоним на езерото Комо в Италия.

Това е така, защото Клуни е страстен любител на това красиво място и живее от цели 20 години на брега на езерото. През 2002г. той купи огромен имот с дългогодишна история и спиращ дъха изглед - вила "Олеандра".

Днес той споделя любовта и живота си там заедно със съпругата си Амал Клуни, за която се ожени през 2014г. и заедно с двете им деца - близнаците Ела и Александър, на 6 години.

Историята на зашеметяващата вила на езерото Комо датира от 18-ти век. Клуни я е закупил за 12 милиона долара, а днес имотът вече се оценява на цели 100 милиона долара.

вила олеандра
Снимка: explorelakecomo.com

Домът се състои от 25 стаи, голям басейн, огромен гараж, игрище за тенис, фитнес и още цял куп италиански детайли, които очароват.

"Това, което промени живота ми по много неочакван, но хубав начин, бе купуването на вилата ми на езерото Комо", сподели в свое интервю през 2010г. актьорът.

По лилавия килим: Амал и Джордж Клуни на лосанджелиската премиера на „Билет до рая“

"Мислех си, че ще прекарвам само по няколко седмици там, докато си почивам. Но след това осъзнах колко хубав е животът в Италия и останах. Толкова е спокойно, не усещаш напрежение, нямаш грижи."

Така тези "няколко седмици" се превърнали в няколко години и днес Джордж и Амал Клуни наричат вила "Олеандра" свой дом и отглеждат децата си там .Макар да имат имоти по целия свят, включително голямо имение в Англия, двамата са избрали Италия за свой постоянен дом.

вила олеандра
Снимка: explorelakecomo.com

Децата им днес се радват на италианския начин на живот и се чувстват като местни. Баща им признава, че не винаги е доволне от това.

"Допуснахме ужасна грешка", сподели актьорът. "Научихме ги да говорят на италиански. Но работата е там, че самите ние с Амал не говорим италиански. Дадохме им оръжието на чуждия език, с което да ни измъчват. И двамата с Амал не разбираме какво ни казват през повечето време."

Още по-интересното е, че Джордж се запознава с Амал именно в тази вила през юли 2013г., когато адвокатът му идва на гости като придружител на техни общи приятели. Първата им среща е в Лондон през октомври същата година, а през април 2014г. Клуни ѝ предлага брак.

"Беше лесно. В минутата, в която тя влезе през вратата, аз вече бях пленен от нея", споделя той в интервю през 2020г. "Най-забаваното беше, че нямах представа дали тя ще ме хареса и какъв човек. Оказа се страшно забавна, умна, красива, просто страхотна жена, която ме спечели веднага и започнах да ѝ пиша писма."

Амал и Джордж Клуни стилни във Венеция

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти