"Виновна", че е женена за Джордж Клуни: Амал Аламудин, която се бори срещу Ислямска държава

"Виновна", че е женена за Джордж Клуни: Амал Аламудин, която се бори срещу Ислямска държава
Снимка: netinfo

Амал Аламудин-Клуни е жена, на която милиони по света се възхищават. Тя се омъжи за американския актьор Джордж Клуни през 2014-а година.

Амал е на 39 години, по образование е юрист. Родена е през 1978 г. в Бейрут. Има трима по-малки братя и сестри. През 1980 г. семейството й остава известно време в Ливан през Гражданската война, след което се мести в Лондон. 

Джордж Клуни с важна награда, Амал - с бременно коремче

Била е съветник на генералния секретар на ООН Кофи Анан по въпроси, свързани със Сирия, помагала е на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко преди да бъде изпратена в затвора, представлява създателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж в процеса за екстрадирането му от Швеция и е правен съветник на краля на Бахрейн.

Преди няколко дни в Ню Йорк Амал Клуни изнесе своята трогателна и въздействаща реч против Ислямска държава пред Обединените нации. Като адвокат по международно право, Амал се застъпи за необходимостта от разследване на геноцида, зад който стои Ислямска държава. Това се случва по повод личните интервюта , които провежда с млади момичета и войници, които са били изнасилени и поробени от Ислямска държава.

Потвърдено: Джордж Клуни и Амал Аламудин очакват близнаци!

Бъдещата майка (в момента Амал е бременна с близнаци от Джордж Клуни) призова да се признае геноцид.

И въпреки думите на Амал да бяха поразителни, фокусът на медиите в САЩ бе върху друго... а именно нейната бременност. Масово ежедневници и новинарски сайтове започнаха да пишат как бременната от Джордж Клуни Амал е изнесла реч за Ислямска държава... но само дотам.

14 доказателства, че Амал Аламудин-Клуни е новата Джаки Кенеди

Почти никоя медия не обръща внимание на смисъла на думите ѝ и тяхното послание към света. Всички журналисти поднасят информацията така сякаш голямата новина е именно заобленото коремче на адвокатката, а не зверствата на терористичната групировка, отговорна за едни от най-ужасяващите масови убийства в Европа през последните години...

 
Amal Clooney Speaks to U.N.

Amal Clooney gave a powerful speech on ISIS at the U.N. Some only noticed her baby bump.

Публикувахте от AJ+ в 10 март 2017 г.

Малко след като новините за речта на Амал "заливат" интернет пространството, вълна от недоволство в социалните мрежи кара онлайн медиите все пак да променят заглавията си - от ангажирани единствено с дългоочакваната бременност с близнаци към жестокостите на Ислямска държава, както е редно.

За какво се карат Джордж Клуни и Амал Аламудин?

Случаят доказва как фактът, че си съпруга на един от най-известните холивудски актьори, с колкото и сериозна работа и отговорности да се занимаваш, личният ти живот винаги ще е по-интересен за хората отколкото професионалната ти мисия.

Снимка: netinfo

Сякаш Амал е "виновна", че е женена за Джордж Клуни. Понякога това е проклятието над известните личности. Да се надяваме, че този медиен шум около бременността на госпожа Клуни поне малко ще обърне полезрението на обществото и към другия важен проблем, който Амал коментира - а именно - справянето със световната криза с тероризма.

Снимка: netinfo

Семейство Клуни отвъд блясъка на славата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти