Стоплящият сърцето разговор на Кейт Мидълтън с 5-годишно момиченце, което се лекува от левкемия

Кейт Мидълтън Мила
Снимка: YouTube: The Duke and Duchess of Cambridge

Кейт Мидълтън и принц Уилям вече имат официален видеоканал в YouTube, където споделиха запис от телефонен разговор между херцогинята на Кеймбридж и финалистка във фотографския ѝ проект “Hold Still”.

Снимка на 5-годишната Мила е сред кадрите, които попадат в изложба и фотокнига, събираща моменти от от периода на локдауна във Великобритания през 2020 г. Седмица преди официалните мерки от миналия март, семейството на Мила решава да се изолира в различни домакинства, тъй като петгодишното дете се намира в четвърти месец от химиотерапия заради остра лимфобластна левкемия. Нейният баща Скот и по-голямата ѝ сестра Джоди я посещават всеки ден и застават до прозореца за Мила.

„Добро утро, Ваше Кралско Височество“, казва Мила в началото на разговора с Кейт Мидълтън, която отвръща: „Добро утро. Боже мой, толкова си възпитана, Мила!“

Говорейки с херцогинята за първата среща с баща си след началото на изолацията, тя споделя, че е била „толкова изненадана“. На снимката, озаглавена „Защитавайки Мила“, момичето е с лице и ръце до прозореца, докато гледа към своя татко.

В един момент от разговора детето пита херцогинята дали е облечена в костюм. „Опасявам се, че в момента не нося костюм на принцеса, Мила“, отговаря Кейт Мидълтън. След като разбира, че любимият цвят на момичето е розовият, добавя: „Ще трябва да си намеря розова рокля. Надявам се, че един ден, Мила, дано се срещнем и тогава ще запомня да нося розовата си рокля за теб“, а след тези думи детето възкликва радостно.

Във видеото чуваме Кейт Мидълтън да разговоря и с майката на Мила - Линда, която разказва, че периодът на изолация ѝ е позволил да се съсредоточи върху лечението без никакво прекъсване.

Телефонният разговор е един от многото записани през есента на 2020 г. между Кейт Мидълтън и финалистите от изложбата “Hold Still” на Националната портретна галерия, отбелязват от ELLE. Според информацията от двореца Кенсингтън с този проект херцогинята и галерията канят „хора от всички възрасти от цяла Великобритания да изпратят фотопортрет, направен по време на първия локдаун“.

От подадените 31 000 изображения са избрани 100 финални портрета, показани за първи път в цифрова изложба и издадени в книгата „Стой мирно: Портрет на нашата нация през 2020” (“Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020”). Книгата е в продажба от 7 май и служи като спомен за индивидуалните и споделени преживявания във Великобритания по време на пандемията от COVID-19. (Припомнете си тук: Кейт Мидълтън издава книга с фотопортрети, запечатали пандемията)

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти