Кейт Мидълтън издава книга с фотопортрети, запечатали пандемията

кейт мидълтън принц уилям
Снимка: Getty/Gulliver

Херцогинята на Кеймбридж представи книга с фотопортрети, заснети по време на локдауните заради COVID-19 във Великобритания, която ще е хроника за живота в пандемията, съобщи Ройтерс, цитиран от dariknews.bg.

Кейт Мидълтън даде начало на проекта миналата година съвместно с Националната портретна галерия и покани британците да изпращат снимки, заснети по време на първия локдаун във Великобритания.

Жури, в което участва и Кейт, избра 100 портрета от над 31 000 кандидатстващи, показани в дигитални и присъствени изложби преди издаването на книгата.

„Чрез книгата исках да използвам силата на фотографията, за да създадем траен архив на преживяното – да уловим личните истории и да документираме значими моменти в живота на семействата и общностите в периода на пандемията“, пише Кейт в предговора на книгата “Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020”, която излиза на 7 май, точно година след началото на проекта.

Приходите от продажбите ще бъдат поделени между Националната портретна галерия и британската фондация за психично здраве „Майнд“.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти