Три дами на Световно: Валерия Видева и футболът като емоция и страст

Валерия Видева
Снимка: Красена Ангелова/NOVA

От тази неделя светът отново ще бъде футбол. Този път няма да си имаме футболно лято, а футболна зима, но едно е сигурно - страстите отново ще са нажежени до червено!

Специално за този празник на спорта Нова Броудкастинг Груп са подготвили богата програма, специализирани рубрики, актуални събеседници, новини, анализи и репортажи, които стартират на 20 ноември в ефира и в платформите на медията. "Като за световно" ще бъде специалното студио, посветено на най-голямото събитие в света на футбола.

Водещите, които ежедневно ще запознават зрителите с най-интересното от състезанието, са новите телевизионни тандеми на журналистите Павлета Рашкова - Мирослав Арабаджиев и Лилия Мустакова - Ясен Деянов. Екипът, който ще осъществява преки връзки от горещите точки на двубоите от мястото на събитието, включва репортерите и коментатори Валерия Видева-Желязкова, Георги Славчев, Георги Драгоев, Петър Иванов, Виктор Врачев и Илия Атанасов, както и операторите Александър Анчев и Ивайло Георгиев. Зад студийната и коментарна програма в „Като за световно“ стоят най-опитните спортни журналисти в дирекция „Спорт“- Борислав Борисов, Гено Даскалов, Петър Виденов и Димитър Танев.

Сред имената на журналистите, които ще отразяват Световното, се открояват три дами, с които ще ви срещнем преди старта на Мондиала. 

Кои са любимите футболисти на Валерия Видева, Лилия Мустакова и Павлета Рашкова? Как са се запалили по футбола? Имат ли място дамите в предимно мъжкия свят на футбола? И за кой ще викат на Световното? Трите дами отговарят на тези и още много интересни и забавни въпроси!

Днес ви срещаме с Валерия Видева. Тя е позната на всички като водещата на спортната емисия новини по NOVA и е наистина запален фен на спорта. Ето какво ни сподели тя:

***

Какво те запали по журналистиката? Винаги ли си мечтала да се занимаваш с това?

Животът ми винаги е бил свързан със спорта. Любовта ми към леката атлетика идва от родители ми. У дома винаги сме гледали големи спортни събития като Олипийски игри и Световни първенства по футбол. Относно журналистиката – от малка обичах да пиша разкази и истории. Реших, че страстта ми към спорта и писането може да намери своето приложение в живота.

А какво те запали по футбола и спорта като цяло?

По време на най-вълшебното лято за българския футбол съм била едва на годинка, но разказите на моите родители за САЩ 94-а оставиха трайна следа. Моят дядо също обичаше да гледа футбол и всичко се получи много естествено. Като всеки футболен фен – впечатляват те изявите на един футболист, на конкретен отбор и започваш да се интересуваш все по-задълбочено от изявите им. Детството ми премина на стадиона и вярвам, че пътят ми е бил предначертан.

Валерия Видева
Снимка: Красена Ангелова/NOVA

Как една крехка дама оцелява в мъжкото царство на футбола?

Убедена съм, че когато един човек е професионалист, полът няма абсолютно никакво значение. Наслаждавам се на своята работа и възможността да контактувам ежедневно с невероятни специалисти, от които се уча. Футболът е емоция и страст, която надхвърля стереотипите.

Практикуваш ли някакъв спорт в момента?

Стремя се да живея активно. Фитнесът е най-добрият ми приятел, когато имам необходимото време. Карам и ски, напълно любителски.

Какво правиш, когато имаш лош ден и искаш да се почувстваш по-добре?

Прекарвам време с любимите ми хора. Приятелите и семейството ми са моята най-голяма опора. Музиката на моята любима група BTS винаги ми помага в такива моменти.

Валерия Видева
Снимка: Красена Ангелова/NOVA

С коя своя победа се гордееш най-много?

Гордея се с опита, който успях да натрупам в спортната журналистика. Всяко успешно първенство е победа за мен. Определям като успех и факта, че имам любящо семейство и ценни приятели.

Кога се чувстваш като шампион?

Чувствам се като шампион, когато успея да помогна на приятел в нужда. Красиво разказаните истории също ми носят невероятно удовлетворение. Човек трябва да се стреми към съвършенство, макар и то да не е възможно.

Каква лична титла се стремиш да спечелиш?

Тази на добра съпруга, верен приятел и професионалист.

Кой е любимият ти футболист?

Един от любимите ми футболисти е стражът на Бундестима – Мануел Нойер, който промени представите за вратарския пост. Нямам търпение да наблюдавам изявите му в Катар на живо.

Валерия Видева
Снимка: Красена Ангелова/NOVA

Дай съвет - какво да правят жените, които не гледат футбол, докато мъжете им се наслаждават на Световното?

Екипът ни в Катар ще се постарае да ви представи изключително любопитни истории, които вярвам, че ще бъдат интересни и за дамите, които не гледат футбол. Дайте шанс на Мондиала да ви завладее. Няма да съжалявате!

И като за финал - имаш ли си фаворит за спечелването на Мондиала? Можеш ли да ни издадеш кой е?

Според мен сред фаворитите за спечелването на Мондиала са Бразилия и Аржентина. Показаха впечатляващи резултати. Отборът, с който Тите разполага, респектира всички останали съперници. Аржентина се намира в една уникална серия от 35 поредни мача без допусната загуба и отборът показва, че е готов за световна слава. Личният ми фаворит на всеки голям футболен форум, в който не участва България, е Германия. Този отбор изповядва атакуващ футбол и дисциплина, а това е нещо, което ме вдъхновява.

***

Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчат съвместно световното първенство по футбол през 2022 година. Благодарение на партньорството между тях, българските зрители ще имат възможност да се насладят на 22-ото издание на финалите за световната купа, които ще се проведат в Катар от 20 ноември до 18 декември.

Мачовете ще бъдат програмирани в телевизионните канали на Нова броудкастинг Груп NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, DIEMA SPORT 3 4K. Футболните фенове ще могат да гледат вълнуващите двубои и в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA в HD, онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. Футболните фенове ще имат възможност да следят всички двубои от първенството на сайта на Gong.bg в специална онлайн платформа.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти