Татковци, вдъхновени от децата си

Стиви Уондър е посветил песен на дъщеря си и майка й
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хип-хоп изпълнителят Джей Зи беше толкова въодушевен, че съпругата му Бионсе му роди дъщеричка, че веднага посвети песен на новороденото. Парчето "Glory" вече се върти по радиостанциите и из виртуалното пространство.

Той не е единственият певец обаче, който създава песен в чест на детето си.

Ето няколко от известните хитове, които вдъхновените татковци са написали специално за наследниците си.

Стиви Уондър
Песента "Isn't She Lovely" е посветена на дъщеря му Ейша, която вече е пораснала и работи като беквокал на различни поп групи. Стиви не е забравил да спомене и жената, която го е дарила с дете, като в песента я назовава по име и й благодари, че го е дарила с дете.

Дейвид Бауи
Той написва песента "Kooks" специално за сина си Зоуи, който има от бившата си съпруга Анджи. Мнозина твърдят, че именно тя е вдъхновила Ролинг Стоунс да създадат едноименната си песен, но Миг Джагър отрича подобни твърдения.

Ерик Клептън
Невероятната песен "Tears in Heaven" е написана по много трагичен повод - през 1991 г. четиригодишният син на Клептън пада от 53-я етаж на небостъргач в Манхатън и умира. Никой родител не бива да преживява това, което е накарало певецът да създаде тази балада.

Бийтълс
По принцип песента "Hey Jude" би трябвало да е написана в съавторство на Пол Макартни и Джон Ленън и да е посветена на сина на Ленън - Джулиан. Отношенията между баща и син обаче, винаги са били студени и обтегнати. Самият Джулиан споделя, че е бил много по-близък с Пол, отколкото с Ленън и намеква, че основна заслуга за създаването на песента има не друг, а Макартни.

Джон Ленън
За парчето "Beautiful Boy" вече няма никакво съмнение, че е написано лично от Ленън за любимото му дете Шон - резултат от голямата му любов с Око Оно.

Лайнъл Ричи
Баладата "Ballerina Girl" е посветена от Лайнъл на осиновената му дъщеря Никол Ричи и звучи в типичния за певеса баладичен стил.

Джоел Маден
Джоел написа и посвети песента "Harlow's Song" на дъщеричката, с която го дари Никол Ричи, а рок групата Good Charlotte, в която участва Маден, изпълняват парчето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти