Какво прави 66-годишната Кристи Бринкли, за да изглежда на 36

Кристи Бринкли
Снимка: Getty/Gulliver

66-годишната Кристи Бринкли е бивш модел, благословен с прекрасни гени, а след раждането на 3 деца остава в изключителна форма, но не само благодарени на тези прочути гени, а и заради усилените тренировки и строгата вегетарианска диета, която е спазвала през годините.

Днес ще ви разкрием какво точно прави Кристи Бринкли, за да изглежда все така зашеметяващо, както е изглеждала през 80-те години, когато бе истински еталон за женска красота.

Тя е написала книга, в която разкрива какъв е режимът ѝ за добра форма и с какво се храни, за да изглежда млада и свежа. Макар да признава, че има няколко подобрения по себе си, 63-годишната Кристи твърди, че много по-важно е с какво се храниш и колко се движиш.

Ето част от нейните съвети:

Медитирайте и практикувайте йога

Самата Кристи практикува йога от тийнейджърка и смята, че на първо място трябва да имаме спокоен дух, за да изглеждаме добре и външно. "Способността на ума ни да влияе на здравето на тялото е изключителна", казва Бринкли. Ако сте нещастни, ще проличи на лицето ви, на косата и кожата ви. Намерете начин да се отърсвате от стреса по здравословен начин и това веднага ще проличи на тялото и лицето ви."

Ходете на различни курсове и упражнения

Кристи се занимава с нещо всеки ден - ходи на фитнес, кара колело, ски или плува. Тя споделя, че движението е от изключителна важност.

Хранете кожата, косата и ноктите

Според Кристи Бринкли най-важното за естествената красота и младежкия вид е с какво се храним. Любимите храни за красота на топмодела са орехи (заради омега-3 мастните киселини), моркови (каротеноидите в тях пазят кожата от вредните слънчеви лъчи) и киви (засилват производството на колаген). Зеленият чай и доматите имат противовъзпалителни и пречистващи свойства, а стридите са пълни с цинк, който подмладява.

Кристи Бринкли
Снимка: Getty/Gulliver

Диетата е важна

Кристи не е консумирала месо от 12-годишна. Тя дори не яде риба и млечни продукти, с изключение на козе и овче мляко. Споделя, че най-голямата привилегия, която има, е нейният личен готвач, който е специалист в приготвянето на здравословна храна. Любимите ѝ неща за похапване са омлет от белтъци, спанак и гъби, салата с авокадо, кейл и различни зърнени култури, а за вечеря обича да похапва кафяв ориз с чушки и сладки картофи. Тя държи на разнообразието, макар да не яде месо и животински продукти.

Усмихвайте се

Усмивката ни прави по-красиви, по-здрави и по-щастливи. Според Кристи Бринкли усмивката може да замени всяко скъпо червило и всеки професионален грим и е средството за вечен младежки вид.

Кристи Бринкли
Снимка: Getty/Gulliver

Хидратирайте кожата си

Тя разкрива, че грижата за кожата ѝ е много простичка - почиства, ексфолира и хидратира. Според нея не са ни нужни повече от три стъпки, за да изглежда кожата ни свежа.

Носете качествен слънцезащитен крем

Кристи Бринкли е израснала в Калифорния и признава, че откакто се помни, използва слънцезащитен крем. Нейният съвет към всички е да намерят правилната марка слънцезащитен крем за всеки сезон от годината и да не излизат от вкъщи без него, защото слънчевите лъчи оказват пагубно влияние върху кожата на лицето и шията ни.

Не пипайте веждите

Забравете за прекалено тънките или прекалено дебели вежди. Веждите ви трябва да изглеждат максимално естествено, защото създават линиите на лицето. Кристи Бринкли съветва да не се ръководите по тенденциите в това отношение, а по-скоро да съобразите формата им с чертите на лицето си. 

Вижте в галерията ни ТУК как изглежда Кристи днес >>>

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти