Светла Иванова и децата от вокалната й група разказват какво е Коледа в първата им авторска песен „Коледа е в теб!“

Море от памук, любов и сол вместо сняг заливат децата от вокална група „Светлина“ във видеото към „Какво е Коледа“. Автори на музикалната приказка за добрина и вълшебство край елхата са певицата Светла Иванова и мулти инструменталистът Константин Кучев заедно с децата от вокалната група на която са ръководители. Малките таланти снимат дебютния си клип в столично йога студио и солна стая за релакс. Идеата на клипа е да улови атмосферата на заниманията им всяка неделя, както и на песента.

„Уникалното в нашата вокално-творческа група е, че ние създаваме всичко заедно с децата. Те са толкова автори, колкото и ние. Текста на песента се получи много лесно, когато им дадох задачата да довършат изречението „Коледа е…“ - споделя Светла Иванова, която е продуцент на песничката и клипа.

Вокално-творческа група "Светлина" (с ръководители Светла Иванова и Константин Кучев)
Снимка: Светла Иванова

В „Светлина“ децата не са просто изпълнители, те са част от целия творчески процес. „Имаме записани още авторски песнички, в които идеите са общи. В клипа, който заснехме идеята ми беше да покажа колко забавно ни е да творим заедно. Децата за първи път направиха и записи и в студио. Някои от тях нямат навършени 5 години.“

Светла Иванова и Константин Кучев решават да споделят своя опит и вдъхновение с вокална група след успеха на общите им часове по музика и йога в „Музейко“. От тогава датира и проекта им „Тананикаща йога“ за подрастващи. В пространството на Salt&Art с малчуганите репетират и песничките към интерактивната „Вълшебна книжка“ на певицата, която е трета поредицата и ще излезе на пазара през пролетта.

Вокално-творческа група "Светлина" (с ръководители Светла Иванова и Константин Кучев)
Снимка: Светла Иванова

Повече за създателите на вокална група „Светлина“

Константин Кучев е певец, цигулар и композитор. Преподава и твори музика с малки и големи. Създател е на проекта “Открий своя глас”. Съавтор е на “Вълшебни песнички” 1 и 2 и участник в много музикални групи, театрални постановки и проекти. Има издадени още 2 музикални албума.

Светла Иванова е майка на 3 деца, певица, писател и йога учител на малки и големи. Основател на Salt&Art - Солни стаи и Йога студио, където се провеждат занятията на групата. Автор на “Вълшебна книжка” 1 и 2, съавтор на “Вълшебни песнички” за деца 1 и 2. Има издадени 3 музикални албума (общо 5 с детските), 5 книги, 5 диска за йога. Завършила е “Предучилищна педагогика” в СУ и “Поп и джаз пеене” в НБУ, в класа на Етиен Леви. Хон. преподавател в НМА “Панчо Владигеров”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти