Странните фобии на звездите

Странните фобии на звездите
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Известните личности имат своите страхове като всички останали хора, но понякога фобиите им са доста озадачаващи.

Уил Смит например, има страх от буболечки. Актьорът не можел да приеме мисълта, че някоя мравчица, бръмбар или комар може да го полази. Страхът от буболечки и насекоми се нарича етномофобия или инсектофобия и може да причини от лека до сериозна емоционална реакция, тревожност или изпадане в паника. Не е ясно дали Уил Смит се паникьосва при вида на бръмбар, но съпругата му Джейда споделя, че той никога не излиза заедно с нея и децата на разходка в гората или на пикник.

Никол Кидман от своя страна изпитва неописуем страх от пеперуди! Нейното състояние е близко до мотефобията, което е названието на страха от молци. Актрисата споделя: "Има нещо много странно и плашещо в пеперудите! Никак не ги харесвам."

Кристина Ричи също има необичайна и странна фобия - тя се страхува от растения, особено тези в саксии. Интересното е, че актрисата няма проблем да участва във филми като "Семейство Адамс" и "Каспър" и не се плаши от привидения и други паранормални явления, но цветя в саксия могат да я паникьосат моментално. "Проблемът ми е с домашните растения. Ако трябва да докосна някое от тях, ще се побъркам!" Страхът на Кристина Ричи е познат на медицината под името ботанофобия.

Със сигурност никой не подозира, че сексбомба като Памела Андерсън не може да понася огледала и се страхува от тях. Според специалисти този страх произхожда от различните поверия, че взирането в огледала може да изкриви душата, или че огледалата показват истинската същност на човека. Каквато и да е причината, остава въпросът как Памела успява да си направи прическата и грима сутрин?

Кейти Холмс не се страхува нито от буболечки, нито от растения или огледала, а от еноти! Дивите бозайници с украска по муцунките като маска на бандит предизвикват ужас в съпругата на Том Круз. Кейти си призна за страха от еноти в шоуто на Джей Лено, като сподели: "Веднъж се оказах очи в очи с един енот и очаквах, че той ще бъде далеч по-уплашен от мен, отколкото аз от него. Но той просто си седеше и ме гледаше нахално, все едно всеки момент ще ми скочи. Не ми оставаше нищо друго, освен да стоя смразена от ужас и да чакам да си отиде."

Орландо Блум пък изпитва ужас от прасета. Това състояние, колкото и да е смешно, си има специално медицинско название - свинефобия. Актьорът споделил, че по време на снимките на една от сцените на "Небесно царство" имало прасе на снимачната площадка. Това накарало Орландо да си забрави репликите и да побегне на някъде в опит да се скрие от животното. Този страх на Блум го принудил и да откаже роля във филма по романа на Оруел "Животинската ферма".

Били Боб Торнтън има още по-необясним страх от този на колегата си Блум. Бившият съпруг на Анджелина Джоли не може да понася антикварни и стари мебели. Подобно обзавеждане го кара да полудява.

Джони Деп пък изпитва непоносимост към клоуни. Този страх се нарича коулфобия или коулрофобия и от него страдат много хора, не само Деп.

Джак Никълсън от своя страна не може да понася зъболекари и сяда на зъболекарския стол само под пълна упойка.

Иронично е, че една от най-сексапилните актриси от сериала "Спасители на плажа" - Кармен Електра, се ужасява от вода. Известен под наименованието аквафобия, страхът от вода (естествени и изкуствени водни басейни) кара Електра да изпада в ужас и със сигурност тя е от жените, които не обичат горещи, ароматни вани.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти