Да станеш попечител на непълнолетното си гадже: скандалната история на Стивън Тайлър

Стивън Тайлър
Снимка: Getty

Стивън Тайлър от легендарната група „Аеросмит“ е признат и обичан като един от най-добрите рок вокалисти на всички времена. Музикантът е имал доста бурен живот, изпълнен с успехи, падения, драма и, разбира се, пикантни любовни връзки.

В биографията му обаче има една история, която е доста смущаваща. Някои може би биха казали, че това е любовна приказка, но тя нито започва, нито приключва като такава. И въпреки че събитията, за които днес разказваме, са се случили преди 50 години, в момента последствията от тях доведоха до едно съдебно дело и смущаващи разкрития.

През 2011 г. 54-годишната Джулия Холкомб споделя своята версия за един период от нейното минало, който белязва живота ѝ. Нейният разказ е публикуван в сайта на църквата, към която жената принадлежи. Ето я и нейната история. 

Стивън Тайлър
Снимка: Getty

Вероятно сте чували думата „групи“ – това е жаргонен термин, който става популярен през 60-те и 70-те години на миналия век по време на разцвета на рокендрола. Така са били наричани феновете, които придружавали любимата си група, докато е на турне. Терминът се използва и за младите жени, които имали особено място в рокендрол индустрията поради своите сексуални или емоционални връзки с рок музикантите.

Групата „Аеросмит“ е основана през 1970 г. и веднага привлича голяма и вярна фенска маса. А връзката на вокалиста Стивън Тайлър с едно от техните „групита“, Джулия Холкомб, нямаше да е особено скандална, ако по това време момичето не беше на 16 години.

Стивън Тайлър
Снимка: Getty

Когато Джулия е на 13, тя губи брат си в автомобилна катастрофа, което, според самата нея, довежда и до развода на родителите ѝ. Бащата напълно изоставя трите си живи деца, след поредица от изневери и проблеми с хазарта. Така, докато майка ѝ скърбяла за сина си по свой начин, Джулия често била оставяна сама.

По-късно тя се сприятелява с 24-годишна жена, която често влиза зад кулисите на различни концерти. „Въпреки че я познавах само за кратко, тя оказа дълбоко влияние върху живота ми“, пише по-късно Джулия. „Нашата връзка беше една от най-опасните, които съм имала.“

Ходенето по концерти с новата приятелка се оказва основно забавление за Джулия, която се чувства изолирана у дома, след като майка ѝ се омъжва повторно. Тийнейджърката бързо се научава как да се облича провокативно и да привлича вниманието чрез сексуалността си.

Тя е пленена от песента „Dream On“ на Аеросмит и, след като вече е видяла вокалиста на групата на обложката на албума им, е решена да се срещне с него.

Така през 1973 г. 16-годишната Джулия се запознава със Стивън Тайлър след шоу на "Аеросмит" в Портланд, Орегон.

„По това време мислех, че той е най-хубавото нещо в живота ми. Моята тъжна история, както и моята младост и привлекателност привлякоха интереса му“, пише Холкомб през 2011 г.

По това време Стивън Тайлър е на 25 години. Връзката му с 16-годишната Джулия се задълбочава дотолкова, че той решава да поиска от нейната майка правото да стане неин законен настойник. Шокиращо, майката наистина подписва документите.

Макар и влюбена, Джулия била убедена, че майка ѝ няма да се съгласи да се откаже от настойничеството върху нея и ѝ е трудно да приеме психически тази промяна в живота си.

„Почуствах се много уязвима, знаейки, че съм негова подопечна, но не сме женени. Той не беше изразил намерения за дългосрочна връзка с мен. Беше споменал, че ще поиска документи за настойничество, за да мога да пътувам с него в чужбина, когато групата беше на турне.“

Така животът на тийнейджърката се променя из основи и тя става част от света на рок музикантите.

Стивън Тайлър
Снимка: Getty

Джулия твърди, че започнала да пие противозачатъчни, след като заживява със Стивън. В крайна сметка, по нейни думи, той я моли да ги спре след няколкомесечна връзка, защото изпитвал желание да има дете.

„Беше израснал в провинцията на Ню Хемпшир и на моменти се държеше като обикновено фермерско момче. Искаше семейство и ме помоли, ако съм готова, да родя от него.“

На следващата година тя вече е бременна, което прави нейният любим и законен попечител наистина щастлив.

„Той ме заведе в Ню Хемпшир, за да кажа на родителите му за бебето и брака. Дори попита баба си дали може да ми даде сватбения ѝ пръстен. Родителите му не бяха съгласни с идеята да се оженим. Майка му подкрепяше всичко, което Стивън искаше, но баща му имаше сериозни резерви поради моята възраст и незрялост“, разказва Джулия.

Вероятно поради тази причина до брак така и не се стига, което ядосва и обърква Джулия.

„За първи път осъзнах, че не трябваше да бъда толкова глупава, за да зачена дете без брак с мъж, който може да не търси връзка за цял живот. Неговото настойничество над мен усложни нещата допълнително. Бях му подчинена като в родителска връзка и почувствах, че имам малък контрол над живота си.“

Стивън Тайлър
Снимка: Getty

През есента на 1975 г. Джулия остава в Бостън, докато Стивън и "Аеросмит" са на турне. Тя е сама в апартамента без пари, без образование и без шофьорска. Бременна в петия месец, тя става жертва на пожар в апартамента, по време на който като по чудо оцелява, а вдишването на дима не засяга бебето

След този инцидент Джулия твърди, че Стивън е започнал да я притиска да направи аборт.

„Нямах здравна осигуровка или пари и не вярвах, че Стивън възнамерява да помага за издръжката на бебето ни или на мен. Той не ми беше предоставял медицински грижи до този момент. Вярвах, че ме изоставя, както направиха баща ми и майка ми .. Започнах да плача и се съгласих да направя аборт. Стивън изглеждаше облекчен и щастлив. Той ме увери, че ще се грижи за мен и че след аборта всичко ще бъде наред.“

Въпреки тези обещания, връзката на рок музиканта и тийнейджърката не продължава добре. Тя става все по-затворена в себе си и депресирана след аборта, а той има връзки с други жени.

А най-кошмарният аспект на тази разпадаща се токсична връзка е фактът, че Стивън е неин законен настойник.

„Той беше юридически отговорен за мен. Бях млада, бях напуснала гимназия и не разбирах законните си права по това време. Чувствах се напълно безсилна“, обяснява още Джулия.

В крайна сметка тя напуска своя приятел и попечител през февруари 1977 г. и се връща да живее с майка си и пастрока си. Стивън ѝ се обажда няколко пъти, но след това никога повече не се чуват.

Родителите на Джулия ѝ помагат да завърши, като тя в крайна сметка си намира работа и се омъжва за човек, когото нарича своя истински герой. Двамата имат шест биологични деца и една осиновена дъщеря. Джулия Холкомб е още и активистка на движението „Silent No More“ срещу абортите.

През декември 2022 г. стана ясно, че срещу Стивън Тайлър е заведено дело за сексуално насилие и умишлено причиняване на емоционален стрес над напълнолетно лице. Делото беше заведено според законодателството на Калифорния, което временно отмени давността за обвинения в сексуално насилие в детска възраст.

Документите по делото директно цитират мемоарите на самия Тайлър. В книгата си, без да посочва име, той пише, че „почти си е взел булка тийнейджър“ и че „родителите ѝ се влюбиха в мен, подписаха документ, за да имам попечителство, така че да не бъда арестуван, ако я изведа извън щата. Взех я на турне с мен.“

В докумените по делото Холкомб твърди, че тя „е била безсилна да устои“ на „силата, славата и значителните финансови възможности“ на Тайлър и че Тайлър „е принудил и убедил ищеца да повярва, че това е „романтична любовна афера“.

Стивън Тайлър
Снимка: Getty

Автобиографията на групата "Аеросмит", публикувана през 1997 г., споменава връзката, пожара в апартамента и аборта, но Тайлър нарича момичето Даяна и казва, че е била на 14 по времето, когато са се запознали. Джулия твърди в иска си, че найната анонимност е била компрометирата и е била допълнително унизена от разкриването на връзката в двете книги.

В отговор на обвиненията през април 2023 г.  People съобщиха, че Тайлър отрича всички обвинения, насочени към него. Според музиканта Джулия Холкомб се е съгласила на сексуалната им връзка и той е имал имунитет като неин законен настойник по времето, когато са се случили предполагаемите събития. Вокалистът на Аеросмит категорично отрича да е нанесъл каквито и да е травми на младата жена вследствие на тяхната връзка.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти