Заплахи, унизителни коментари и нежелани “подаръци”: Спортна журналистка стана жертва на тормоз

лаура уудс
Снимка: Getty

Обсебена футболна фенка е вкарана в затвора, след като остави спортната журналистка Лора Уудс да живее в истински страх цели две години. 

25-годишната Харнит Каур наричала г-жа Уудс платена жена, пишела ѝ унизителни коментари онлайн и изпращала поредица от нежелани доставки на храна до дома й. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Woods (@laurawoodsy)

Каур, която футболен фен на Ливърпул, също така заплашвала да отвлече и убие кучето на г-жа Уудс. Тя изпратила Библия и комплект за изследване на сексуалното здраве до дома й. Тормозът започнал през юни 2021 г. и продължил до септември 2023 г., като имал огромен и опустошителен ефект върху живота ѝ. 

36-годишната е водеща на TNT Sports и пътува из цялата страна за мачове и интервюта. 

Прокурорите казват, че действията на Каур са причинили на г-жа Уудс реален страх, че обвиняемата ще се доближи до нея, докато работи. Тя страдала от безпокойство и била принудена да увеличи сигурността си вкъщи и на работа. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Woods (@laurawoodsy)

Каур, която страда от аутизъм, вече има забрана да стъпва на стадион "Анфийлд" в Ливърпул. Нейният адвокат твърди, че здравословното ѝ състоянието е довело до обсесията.  

Съдия Талог Дейвис, който я затвори за 14 месеца, казва, че тя е знаела какво влияние оказва върху г-жа Уудс.  

Антони Мюлер, съдебен прокурор, твърди, че г-жа Уудс първоначално била приятно изненадана и е помислила, че това е грешка или че някой е постъпил мило, затова публикувала снимка в акаунта си в Twitter. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Woods (@laurawoodsy)

Той добавя: „Тя не е осъзнала, че това ще бъде началото на кошмара ѝ.“ Г-жа Уудс продължила да получава поръчки със съобщения, гласящи, че това е от таен обожател, който не е луд. 

След това нещата ескалирали. Сред поредицата от гнусни съобщения имало едно, в което се гласяло, че г-жа Уудс е „бивша проститутка“. 

В други съобщения, публикувани онлайн от акаунт, свързан с Каур, г-жа Уудс е наречена „подъл и надут човек“. Въпреки че обвиняваемата е арестувана на 8 април 2022 г. и нейните таблет и телефон са иззети, тя продължава да оставя унизителни коментари на страницата на г-жа Уудс и й изпраща гласови съобщения в Instagram. 

Каур е арестувана отново през август 2022 г. и друг телефон е иззет от полицията, но това не я спира. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Woods (@laurawoodsy)

Прокурорите искат на Каур да ѝ бъде забранен достъпа до всяко футболно игрище в страната.  

36-годишната журналистка рязко нараства популярността си миналата година, като става лице на TNT Sports, тъй като каналът прави основното футболното отразяване на Висшата лига, както и на Шампионската лига. 

Уудс е наградена за Водещ на годината от Broadcast Sport, след като получава признание за работата си, отразяваща международни мачове за жени през ноември миналата година. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти