Специално

Цветя от края на 80-те: къде са днес някогашните бунтари на българския рок

F
Снимка: BNT/Facebook

Те бяха млади, диви и различни. Бунтът беше в кръвта им и беше горивото, което подхранваше музиката им. А тя, музиката, постави началото на българската алтернативна рок сцена.

Днес младите бунтари са пораснали и могат само да си спомнят с носталгия за отминалите времена, за тълпите в Летния театър, за записите в мазетата и за срещите на Кравай. 

Точно тази емоция е уловил документалният филм "Рокендрол" на Борислав Колев. Ако сте ценител на българската рок музика и сте израснали с песните на Ахат, Милена и Ревю, Контрол, Нова генерация, Ера, Ер Малък, Кале, Хиподил, но поради някаква причина сте пропуснали да гледате филма "Рокендрол" от 2019 г., то ще имате възможност да го откриете в богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON

o
Снимка: Facebook

Филмът е емоционален музикален разказ със спомени на музиканти от гореспоменатите легендарни български рокгрупи, които с революционните си и скандални за 80-те години на миналия век текстове разбиват обществените клишета в България от това време.

"Рокендрол" е богат и на визуални спомени. Архивните кадри от дивите сценични изяви през 80-те ще ви изпратят назад към едно напълно различно време и една рядка порода хора, които вече няма как да срещнете днес.

и
Снимка: eon.tv

Специалната видеотека на EON е мястото, където можете да направите това пътуване назад във времето по възможно най-лесния и удобен начин. 

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук.

Музикантите си спомнят за опита на властта да ги "опитоми", като им дава шанс за изява, за еуфорията им след политическите промени в края на 1989-а, за надеждата и краха на мечтите, за масовата емигрантска вълна от България към Запада.

Това е филм за историята на България през последните няколко десетилетия, пречупена през призмата на рока, в чието огледало се оглежда обществото.

Днес главните герои в тази история изглеждат напълно различни, но в тях се крие спотаена същата искра. Животът ги е отвял в неподозирани посоки... някои от тях са свещеници, други политици, трети се занимават с бизнес. 

Ето къде се намират днес големите бунтари на българския рок:

Къде са днес някогашните бунтари на българската рок сцена

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти