София Лорен - edna легендарна жена днес става на 89!

Тя е поставена на 25-то място сред стоте най-сексапилни звезди във филмовата история. Отдавна е смятана за еталон за женска красота, а нейният трудолюбив характер и силна воля са пример за хиляди жени по света. Но София Лорен е не просто красавица, тя е и мъдра дама, преживяла много, научила много и доказала що е то истинска жена.

Прочетете някои от най-великите мисли на актрисата в галерията тук >>>

Атрисата има тежко детство. Тя израства без баща, след като Рикардо Шиколоне я признава за своя дъщеря, но отказва да се ожени за майка й Ромилда Вилани и я напуска по време на бременноста. Нещо, което по онези времена си е направо скандално.

София Лорен
Снимка: Getty

София прекарва детските си години със своята майка и по-малката си сестра Анна-Мария в рибарското селище Поцуоли, недалеч от Неапол. През 1949 година бъдещата актриса участва в конкурса за красота Мис Италия и заема второ място.

София стартира кариерата си със серия от нискобюджетни комедии, като използва името София Ладзаро. През 1961 година печели „Оскар“ за Най-добра главна женска роля за филма "Чочарка", където си партнира с Жан-Пол Белмондо. 30 години по-късно печели „Оскар“ и за цялостно творчество.

София Лорен
Снимка: Getty

Наредена е 21-во място в Листата на Американския филмов институт за "50-те велики екранни легенди". София има двама сина – Едуардо и Карло.

Да обичаш един мъж 50 години – историята на София Лорен и Карло Понти

А самата актриса си признава, че мрази салоните за красота и прави ноктите и косата си сама. Изключение е само, когато е на снимачната площадка.

София Лорен
Снимка: Getty

Днес, в чест на нейния рожден ден, ви предлагаме да прочетете някои от най-вдъхновяващите мисли на иконичната София Лорен.

Вдъхновяващи цитати от София Лорен

Вижте още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти