Снимат филм за Ейми Уайнхаус

Ейми Уайнхаус почина на 23 юли 2011 г. едва на 27-годишна възраст след злоупотреба с алкохол и наркотици в дома си в Лондон
Снимка: Getty/Guliver

Британски снимачен екип вече работи върху документален филм за покойната певица Ейми Уайнхаус, като в него ще бъдат включени архивни документи и други материали, които досега не са били публикувани и излъчвани в медийното пространство, съобщи продуцентската компания, подготвяща въпросния проект.

Негов режисьор е англичанинът от индийски произход Асиф Карадиа, който през 2010 г. направи филма "Сена" за покойния пилот от "Формула 1" Аиртон Сена, донесъл му наградата "БАФТА" за най-добра документална лента.

"На Ейми Уайнхаус се приписва до известна степен възраждането и популярността на соул музиката. Ейми беше уникален талант и част от едно поколение, което завладя вниманието на целия свят. Тя композира и пя от цялото си сърце и светът беше омаян от нея", заявиха Карадиа и продуцентът на бъдещия филм Джеймс Гей-Рийз.

"За жалост обаче Ейми по трагичен начин се повлия от неспирното внимание на медиите, от проблематичните си връзки, от световния успех, чийто резултат беше скандалният начин на живот, който водеше", се казва в прессъобщението на продуцентската компания, стояща зад кинопроекта, посветен на английската изпълнителка.

Американската певица Бионсе пък направи кавър на песента на Ейми Уайнхаус "Back to Black", който ще бъде включен в саундтрака на филма "Великият Гетсби" ("The Great Gatsby"), чиято световна премиера е насрочена за 10 май.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти