Скритата борба на Виктория Бекъм, която ще промени мнението ви за звездата

Виктория Бекъм колаж
Снимка: Getty

Ако прякорът ти в една от най-успешните музикални групи на всички времена е Пош (от англ. posh – елегантен, първокласен), най-вероятно до края на живота си ще се налага да отговаряш на този стандарт. А Виктория Бекъм очевидно не иска да разочарова никого.

По време на своя пробив със Spice Girls тя развива репутация на уравновесена и успяла жена с огромна класа, отношение и изтънченост. Дори след оттеглянето си от музикалната кариера тя продължава да вдига тази летва. От гледната точка на външен наблюдател, тя е благословена с всичко: очарователно четиричленно семейство, блестяща модна империя, великолепен съпруг и музикално наследство, което остава несравнимо.

Трансформацията на Виктория Бекъм през годините

И все пак, под успеха и самоувереността се крие свят на уязвимости и несигурност, разказват от Goalcast. Докато пише писмо до по-младото си аз, публикувано за Vogue през януари 2017 г., Пош Спайс хвърля светлина върху сложността на имиджа си и как тя все още изпитва трудност да заобича себе си изцяло.

Може да се каже, че за някого като Виктория е лесно да приеме себе си, но признанието ѝ за пластична операция и последвалото съжаление показва, че нищо не е толкова просто, колкото изглежда.

Виктория невинаги е била олицетворение на английското богатство, изтънченост и блясък. Някога тя е била млада и мързелива, несигурна по отношение на мястото си в света и как ще продължи да атакува възможностите, които ѝ се откриват. В писмото за Vogue, адресирано до нейното 18-годишно аз, тя описва младата Виктория като „не най-красивата, нито най-стройната или най-добрата в танците в колежа за театрално изкуство Laine“.

7 неповторими цитата на Виктория Бекъм

Бъдещата звезда показва сериозен интерес към танците още в ранна възраст и родителите ѝ полагат грижи, за да бъде изпратена в училище за сценични изкуства в Съри. За съжаление, сред свръхсъстезателните съученици тя разбира, че не е толкова сръчна или забележителна, колкото са я накарали да вярва.

Средата там е жестока, групата на връстниците е трудолюбива и амбициозна, а Виктория се оказва слабото звено сред глутницата. Тя умолява да се върне у дома, обяснявайки, че не е „достатъчно добра“, за да не изостава, но баща ѝ я окуражава да не унива и да продължи с усилената работа. „Татко се обади по телефона: „Остани там, докажи, че всички грешат“, разказва Виктория.

Тя не крие, че по това време се чувства непълноценна по всякакъв начин – заради „лошото акне“ и защото е „твърде пухкава“. Съучениците ѝ безмилостно я тормозят, като хвърлят по нея намокрени кърпички и стари кутии кока-кола, защото не облича най-модерните дрехи. И все пак тези мъчителни преживявания помагат на Виктория да развие характер и да издържи на вниманието, което ще я сполети само след няколко години.

Възрастната Виктория съветва по-младото си аз да „прегърне своите несъвършенства“ и да не прекарва всяка минута, бивайки обсебена от външния си вид. Тенът ще се „оправи от само себе си“, къдренето ще изчезне, а теглото ще спре да се колебае и ще стане стабилно. Няма причина да се придържаш към най-новата диета, независимо каква е тя. Вместо това 18-годишната Виктория е трябвало да остави кожата си да диша и да носи по-малко грим; да бъде по-уверена в своята естествена красота и способността си да блести, независимо от това как успява да изглежда в определен ден.

Тогава Виктория потвърждава история, която години наред е отричала - че е предприела пластична операция за уголемяване на гърдите.

Както при всеки друг, израждането на вътрешна сила не е било лесно за Виктория, особено що се отнася до суетата. Противно на очакванията, тя не се възприема като олицетворение на шикозността и съвършенството. Обществеността обаче я позиционира като безупречния идеал, към който хората могат да се стремят. В резултат на това, тя трябва да се справи с допълнителния натиск да установи нормата, да определи тенденцията и да проправи път за останалите, които искат да я следват.

Виктория не се притеснява да дава съвети за стил - например, „Носете често слънчеви очила. Те превръщат обеклото, което не е нищо особено, в нещо доста спретнато и готино“ - но не иска да предизвика вихрушка от тревожност, отвращение към себе си или плахост сред младите жени. Тя знае твърде добре какво е да се сблъскаш с безпокойство, омраза към себе си и чувство за малоценност.

Това, което не е напълно известно на обществеността, е как псевдонимът „Posh Spice“ се превръща в устройство за популяризиране и не описва правилно отношението на Виктория към модата или етикета. Прякорът произлиза от сдържаната ѝ природа, избора на дизайнерски тоалети и афинитета ѝ към обувките на висок ток.

Жалкото е, че тези характеристики се приписват върху заможните представители на висшата класа – 25 години след появата на феномена Spice Girls вече всеки е придобил способността да ги възприеме. Бях млада и срамежлива и да бъда Пош ми помогна да намеря моя стил и увереност, както и гласа си“, казва тя пред изданието Entertainment Tonight.

Ако приемем, че една по-достойна и „луксозна“ идентичност ви дава възможност да стоите гордо изправени с увереност, няма нищо лошо. Но това няма задължително да разреши проблемите със самочувствието и неувереността. На Виктория ѝ отнема много време преди да се примири с дадените ѝ от природата лице, тяло и външен вид. Тя все още не се мисли за красива, както признава пред Harper's Bazaar: „Не, абсолютно не. Но извличам максимума от това, което имам.“

Пластичната хирургия или други постоянни козметични процедури не са дългосрочно решение за проблемите, те са само временен балсам. Това не означава, че тези практики изобщо не трябва да се обмислят, особено ако са препоръчани от медицински съображения – в живота обаче има много повече неща, които си заслужават, в сравнение със спазването на стандарти за красота.

Така през годините Виктория осъзнава, че нейното семейство и работа са по-важни от нейната суета, и е много по-доволна, че дава приоритет на други области.

Най-милите моменти на семейство Бекъм

Най-големият извод от еволюцията на Виктория Бекъм през последните двадесет и пет години е, че не можем да си позволим да бъдем съкрушени заради неща, които не си заслужават. С времето попадаме на красиви и често контрастиращи открития за себе си, като най-добре е просто да оставим притесненията да отминат и да започнем да се приемаме такива, каквито сме.

„Когато съзряваш, се научаваш как да се чувстваш комфортно в собствената си кожа“, казва Пош Спайс. Нека обаче не чакаме толкова време, колкото нея.

Уроците в любовта, които научихме от Виктория и Дейвид Бекъм

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти