Шон Конъри го грози арест

Шон Конъри и съпругата му Мишлен са женени от 1975 г.
Снимка: Getty/Guliver

Филмовият ас Шон Конъри (82 г.) и съпругата му Мишлен са заплашени от арест, ако не се явят пред съдия в Испания до края на годината във връзка с разследване за пране на пари и имотни измами.

Разследването започна през май 2010 г. във връзка с продажбата на луксозната вила на шотландския актьор на брега на испанския курорт Марбея. Той продал вилата "Малибу" през 1998 г. за 8,4 млн. долара. След това тя била съборена и на нейно място бил издигнат луксозен четириетажен жилищен комплекс със 72 апартамента на стойност 75 млн. долара, въпреки че по закон на тази земя можело да се строят само до пет къщи. Във връзка със случая бяха арестувани бившият кмет на Марбея Хулиан Мунос и бившият шеф на градското планиране Хуан Антонио Рока.

Конъри и съпругата му, които отричат обвиненията в пране на пари, многократно отклоняваха призовките да се явят пред съда с мотива, че здравето на актьора е разклатено. Сега съдия по делото казва, че достатъчно дълго е отлагано явяването на двойката в съда и обеща да издаде заповед за арестуването им, ако отново пренебрегнат искането на прокуратурата да дадат показания.

Това не е първият и единствен случай, в който името на звездата е замесено в имотни скандали. През 2009 г. Конъри бе разследван и заради твърдения, че е направил милиони долари състояние от недвижими имоти, акции и диаманти, оставени му от бивш приятел като гаранция срещу заем. Той бе обвинен от роднините на починал френски бизнесмен, че е направил огромно състояние от продажбата на имоти и ценности, дадени му като залог срещу заем от 4 млн. долара.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти