Шеф Петър Михалчев: „Не съм от най-романтичните хора“

За Петър Михалчев готвенето е религия, а житейската му философия е Шун или да хванеш точния момент.

В България има много готвачи, но малцина са тези, които са така ярки и разпознаваеми. Татуировките далеч не са основната причина шеф Михалчев да е в този елитен клуб на най-добрите. Наскоро японското министерство на земеделието, горите и водното стопанство го назначи за посланик на добра воля на Япония. В света само 145 души са имали тази чест. В България и на Балканите той е единствен. 

Този уикенд именно той застана пред Мон Дьо, за да разкрие част от вътрешния си свят.

„Казвам се Петър – един обикновен човек. Израснал съм тук, в центъра на София. Най-скъпият ми подарък беше колело школник за 35 лева. В училище нямах сандвич с филе, айсберг и метално фолио. Моите сандвичи бяха във вестник с масло и кренвирш.“

Наричат го самурай, бунтар, страшен. Тези клишета обаче го дразнят. 

„Аз съм българин. Все едно да кажеш на един японец, че хайдутин.“

За него тайната на един добър колектив е убеждението, че не трябва да си по-високо от другия, и цитира японска поговорка: Ако видиш пирон, който стърчи над другите, удари го с чук. 

Най-хубавото нещо, на което са го научили японците, е да черпи дивиденти от лошотията и да чете между редовете.

Древните тайни за красота и вътрешен мир, които да си откраднем от японките

Освен успешен готвач, шеф Михалчев е и горд баща и любящ съпруг. Синът му се казва Марио и вече е първа година студент, а любовта на живота му носи името Ина. 

„Не съм от най-романтичните хора. Понякога ми се получават изненадите, понякога – не.“

По негови думи жената до него продължава да го харесва и до днес, защото не се предава лесно. Представя си перфектния уикенд така:

„В почивния ден да се разхвърлям по гащи и чорапи и жената да ми свири на пиано – тя свири от 5-годишна, това за мен е поезията. Поезията за ушите. За моите уши.“

Знае кога да си тръгне и знае кога да си вземе почивка от светлината на прожекторите. Предстои му отваряне на нов ресторант.

Още за кулинарните съвети, японската мъдрост, взаимоотношенията с шеф Токев и загубата на баща му гледайте във видеото горе.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти