Речта на Никол Кидман, която предизвика едновременно възторг и гняв

Речта на Никол Кидман, която предизвика едновременно възторг и гняв
Снимка: Getty/Gulliver

Никол Кидман бе сред големите победители на тазгодишните награди "Еми" и произнесе красива реч, с която успя да трогне хората до сълзи, но и да разгневи не малко от тях. Защо ли?

Вчера Никол Кидман взе своята статуетка в номинацията „Най-добра актриса в минисериал“ заради участието й в Големите малки лъжи (BIg Little Lies), а съперници й бяха Джесика Ланг, Сюзън Сарандън, Кери Кун и колежката й в сериала – Рийз Уидърспун.

Вижте тук още от най-интересните моменти от награждаването >>>

От сцената Никол прочете пламенна реч, обръщайки се към мъжа си, кънтри музиканта Кийт Ърбан, и към двете им деца.

 

Имам голямо артистично семейство, което ме поддържа по пътя ми, през всичките ми възходи и падения. Благодаря им за това – започна Кидман. – Имам две прекрасни дъщери – Сънди и Фейт, имам и моя скъп Кийт. Те пожертваха толкова много през годините, така че тази награда е за тях. Искам да стои в стаята на момичетата и всеки път, когато я видят, да си казват: „Мама не ни слагаше да спим вечер, но затова пък имаме тази награда.

След това 50-годишната носителка на „Оскар“ засегна болна тема в съвременното общество – тази за насилието в семейството, една от най-важните в Големите малки лъжи.

Актьорите имаме трибуна да изразим важните неща. И това е нашият принос в търсенето на решение на проблема – ние даваме гласност, че има насилие в много повече семейства, отколкото си мислите. Това е коварна, подла болест, която е изключително разпространена. Тя е свързана със срам, с желание да се запази тайна. Връчвайки ми наградата, вие обръщате внимание на този наболял проблем. Благодаря ви.

Веднага след като актрисата слезе от сцената, в Twitter се изсипаха гневни съобщения. Феновете й се възмутиха, че тя не спомена двете си осиновени деца от брака й с Том Круз – 26-годишната Изабела и 22-годишния Конър.

Много от хората, които я следват в социалната мрежа, са на мнение, че това е заради факта, че те се увличат по сциентологията, останала им в наследство от Том Круз, което в общия контекст на речта й, те нарекоха „просто крещящо лицемерие“.

Снимка: Getty/Gulliver

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти